"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΙΑΣΩ – ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

lafarm

Σχετικά άρθρα

iaso

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού μαιευτηρίου ΙΑΣΩ μπροστά στην παράνομη και αυταρχική απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε παύση πληρωμών και να μην καταβάλει τους μισθούς στους περίπου 780 εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι του ΙΑΣΩ προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων ώστε να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων.
iaso 1
Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται πεισματικά να συζητήσει επί της ουσίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και φυσικά να δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και του δώρου του Πάσχα. Ωστόσο, όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση την έναρξη των κινητοποιήσεων, η διοίκηση του μαιευτηρίου προχώρησε στην καταβολή του 50% του μισθού του Μαρτίου προκειμένου να μην προβούν στην εξαγγελθείσα στάση εργασίας.

Η διοίκηση του ΙΑΣΩ αποφεύγει συστηματικά να δώσει σαφή απάντηση για το πότε θα καταβληθεί το σύνολο του μισθού στους εργαζόμενους του μαιευτηρίου επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον ΕΟΠΥΥ για την καθυστέρηση των καταβολών του προς το μαιευτήριο όσον αφορά στις οφειλές του οργανισμού για εξετάσεις και νοσήλια.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, έχοντας τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας. Ήδη οι κύριοι Στάθης Τραχανατζής και Αντώνης Ράπτης, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΟΣΝΙΕ αντίστοιχα, βρίσκονται στο προαύλιο μαζί με τους εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΑΣΩ προχωρά σε στάση πληρωμών, ενώ από χθες ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαπραγμάτευση ανεστάλη καθώς το Χ.Α. έκρινε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2014 που δημοσιοποιήθηκαν την 31/03/2015, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου του νόμιμου ελεγκτή της.

TRENOTHE BLOG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης