«Πεθαίνουν» τα ποτάμια στα Τρίκαλα – Τεράστια οικολογική καταστροφή χιλιάδες νεκρά ψάρια Reviewed by Momizat on . Πρόκειται για ένα καταστροφικό οικολογικό συμβάν. Και μόνο η εικόνα των νεκρών ψαριών είναι τραγική . Χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Πορταϊκό ποταμό, παραπόταμο Πρόκειται για ένα καταστροφικό οικολογικό συμβάν. Και μόνο η εικόνα των νεκρών ψαριών είναι τραγική . Χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Πορταϊκό ποταμό, παραπόταμο Rating: 0

«Πεθαίνουν» τα ποτάμια στα Τρίκαλα – Τεράστια οικολογική καταστροφή χιλιάδες νεκρά ψάρια

«Πεθαίνουν» τα ποτάμια στα Τρίκαλα – Τεράστια οικολογική καταστροφή χιλιάδες νεκρά ψάρια

Πρόκειται για ένα καταστροφικό οικολογικό συμβάν. Και μόνο η εικόνα των νεκρών ψαριών είναι τραγική . Χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Πορταϊκό ποταμό, παραπόταμο του Πηνειού . από το χωριό Λιλή και κάτω, μέχρι και την γέφυρα του Παραποτάμου. Είναι αλήθεια πως η ρύπανση των νερών στα ποτάμια στα Τρίκαλα τα έχει μετατρέψει σε «κυλιόμενους βόθρους». Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό , το πρόβλημα φαίνεται, πλέον, «δια γυμνού οφθαλμού».  Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής το χρώμα των νερών του ποταμού σε διάφορα σημεία άλλαξε, προφανώς από λύματα που ρίχθηκαν παράνομα στο ποτάμι.

Σχόλια (8)

 • Τρικαλινός

  Ο Μιχαλάκης τι κάνει ; Μόνο για ξεχιόνισμα είναι ;

  Απάντηση
 • Ορθός

  Όλο τον Αυγουστο βρωμάει ο Πηνειός. Και δεν βρηκαν ακομα κανενα. Α ρε Μιχαλάκη

  Απάντηση
 • Νικος Γ.

  Γατάκια . Κανένας δεν ξέρει ποιος ριχνει λύματα ? Κανένας ? Σώπατε ρε σεις

  Απάντηση
 • Ριχτο

  Αντε ρε μη φοφαστε τιποτα. Θεματικος Αντιπεριφερειάρχη Περιβαλλοντος είναι ο Ντίνος Μπάρδας . Ντίνο γερά .

  Απάντηση
 • Γιάννης

  Μερικοί, όταν αναφέρονται στο πρόβλημα, στέκονται, μόνο, ή κυρίως, στη ρύπανση που προκαλούν τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, που χρησιμοποιούν για τις καλλιέργειες οι αγρότες. Βεβαίως, μερίδιο ευθύνης έχει η γεωργική ρύπανση στο έδαφος και στο νερό, όπως και τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται σε πρόχειρες και ανεξέλεγκτες χωματερές.
  Ομως, η μεγάλη ευθύνη ανήκει στη βιομηχανική ρύπανση, η οποία, σύμφωνα και με τις μετρήσεις αρμοδίων φορέων, κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Δεκάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες που λειτουργούν στους νομούς της περιοχής, ρίχνουν τ’ απόβλητά τους στα ποτάμια, «σκοτώνοντας» ό,τι ζωντανό κυκλοφορεί στα νερά τους και μετατρέποντάς τα σε εστίες μόλυνσης και κινδύνων.
  Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, στη Θεσσαλία παρατηρείται αλματώδης αύξηση των ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η λευχαιμία, η ηπατίτιδα κ.ά., που σχετίζονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
  Και όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι ο Πηνειός είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πιό μολυσμένος ποταμός στην Ευρώπη, μετά τον Πάδο της Ιταλίας. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλους τους παραπόταμούς του.

  Απάντηση
 • Chris

  Ας καταστρέψει η μόλυνση την χλωρίδα και πανίδα των ποταμών, ας πεθάνουν και οι άνθρωποι από καρκίνο… Αρκεί να είναι καλά οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις τους, το κέρδος τους, ξεζουμιζοντας τους εργαζόμενους γιατί οι βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης κτλ. είναι τα γατάκια τους και δεν ελέγχουν τα απόβλητα των επιχειρήσεων. Καληνύχτα Ελλάδα

  Απάντηση
 • bisterlis lelos

  Το χρώμα, μήπως άλλαξε προς το άσπρο;

  Απάντηση
 • nicostratos

  Σε ένα υδάτινο σώμα, το οποίο είναι επαρκώς χαρτογραφημένο και σαφώς καθορισμένο, ο εντοπισμός των πηγών ρύπανσης είναι θέμα κάποιων ημερών, το πολύ εβδομάδων.

  Συνεπώς ο μη εντοπισμός αυτών συνιστά είτε πράξη αδιαφορίας είτε “εσκεμμένης” αδιαφορίας.

  Άμεσος εντοπισμός των πηγών ρύπανσης,
  δημοσιοποιήση των υπαίτιων ρύπανσης,
  αδρανοποίηση της πηγής ρύπανσης και εν συνεχεία εξυγίανση & αποκατάσταση με έξοδα των υπαίτιων (η αρχή του ο ρυπαίνων πληρώνει).

  συντελείται ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα στον τόπο αυτό.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή