"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Περί χρεών της π. κοινότητας Μυροφύλλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όταν πριν από τρία χρόνια, κάποιος άσχετος και ανεύθυνος αντιδήμαρχος του δήμου Πύλης αρμόδιος για τα οικονομικά, μιλούσε για «πρωταθλητές χρεών» και «δυσανάλογα μεγάλο άνοιγμα…» της κοινότητας Μυροφύλλου, του ζητήσαμε δυο φορές να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία των πρώην ΟΤΑ που ενώθηκαν με το δήμο Πύλης, για να ενημερωθεί ο κόσμος. Δεν το έπραξε όπως όφειλε, γιατί ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Υπήρχε βέβαια κι άλλος δρόμος, αλλά είπαμε μη προσβάλλουμε τις…. οικονομοτεχνικές του γνώσεις και ικανότητες.
Επειδή κατά καιρούς κάποιοι κακοπροαίρετοι, ανώνυμοι(εμείς τους ξέρουμε), στα καφενεία, στο διαδίκτυο κι αλλού με αυθαίρετα και ανακριβή στοιχεία εκτοξεύουν λάσπη και συκοφαντίες, δίνουμε στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία που πήραμε από την οικονομική υπηρεσία του δήμου Πύλης. Έχουμε βέβαια πλήρη στοιχεία για τις οικονομικές υποχρεώσεις, δάνεια, αυτοκίνητα όλων των πρώην ΟΤΑ του δήμου, αλλά δεν θα μπούμε σε διαδικασίες σύγκρισης και αντιπαράθεσης με κανένα. Όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει τον κόπο να δει, να συγκρίνει και να κρίνει.
Το σύνολο λοιπόν των οικονομικών υποχρεώσεων που «φόρτωσε» το Δήμο Πύλης η κοινότητα Μυροφύλλου το 2010 ήταν ΜΟΝΟ: 407.108.77€. Απ’ αυτό το ποσό το δάνειο ήταν: 354.366.78€ και το υπόλοιπο: 52.741.99€ άλλες οικονομικές εκκρεμότητες και οφειλές της κοινότητας, που αναγράφονται λεπτομερώς σε σχετική κατάσταση. Ως πρώην κοινοτικοί σύμβουλοι της κοινότητας Μυροφύλλου και στο βαθμό που μας αφορά δηλώνουμε πως το ζήτημα αυτό για μας έχει κλείσει. Στους δε ανέντιμους και θρασύδειλους συκοφάντες, λέμε ότι παρόλο που υπάρχει και γι’ αυτούς ο άλλος δρόμος, ειλικρινά τους λυπόμαστε και γι’ αυτό δεν θα τον ακολουθήσουμε.
Φαλαγκάρας Σταύρος
Μπάλλας Λάμπρος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης