"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Προετοιμασία εν όψη χειμώνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θεσσαλίας κ. Τσίγκα, του Δ/ντη Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του κ. Τσόφα, του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Μωράκη, εκπροσώπων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων Δήμων, της ΔΕΗ, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων διάσωσης, εκπροσώπων του Δασαρχείου, του Νοσοκομείου, αλλά και υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπως της Διεύθυνσης Υγείας και των Τεχνικών Έργων, συνεδρίασε την Παρασκευή 30-10-2015, το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ).

Εμφάνιση IMG_5715.JPG

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης και αφού πρώτα μετέφερε τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για τον σχεδιασμό και τον σωστό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να λάβουν τις δράσεις και τα μέτρα που τους αναλογούν, ούτως ώστε σε μια ξαφνική κακοκαιρία ή σε κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο, ο Νομός να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος και οι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουν το τι θα πρέπει να κάνουν ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

 

Ο κ. Μιχαλάκης έκανε επίσης γνωστό σε όλους ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, έχουν προχωρήσει στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε ολόκληρο το Νομό ώστε να τον θωρακίσουνε, έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών, ώστε να μην σημειωθούν φαινόμενα υπερχείλισης και γενικότερα έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα ώστε καθ’όλη τη διάρκεια του φετινού χειμώνα να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα σε οικισμούς και χωριά, να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και περιουσίες.

 

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των φορέων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ο συντονισμός, η καταγραφή προβλημάτων και η υπενθύμιση αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

 

Με τα μέτρα πολιτικής προστασίας που προτείνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καθορίζονται λεπτομέρειες για τη λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προς αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, παγετούς καθώς και μέτρων αυτοπροστασίας από ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Τέλος επισημαίνεται η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων στη λήψη των προτεινομένων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την υλοποίησή τους.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης