Πλήθος πιστών στον Άγιο Γεώργιο Μανδηλά στο Καστράκι για το ανέβασμα και κατέβασμα των μαντηλιών-ταμάτων Reviewed by Momizat on . Πλήθος πιστών συνέρρευσαν και φέτος στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά στο Καστράκι για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και το ανέβασμα των Πλήθος πιστών συνέρρευσαν και φέτος στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά στο Καστράκι για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και το ανέβασμα των Rating: 0

Πλήθος πιστών στον Άγιο Γεώργιο Μανδηλά στο Καστράκι για το ανέβασμα και κατέβασμα των μαντηλιών-ταμάτων

kasstraki
Πλήθος πιστών συνέρρευσαν και φέτος στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά στο Καστράκι για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και το ανέβασμα των μαντηλιών. Ο ιερέας του Καστρακίου π. Ιωάννης τέλεσε τη θεία λειτουργία και στο τέλος μοίρασε το αντίδωρο αλλά και μαντήλια στους πιστούς που κατέκλυσαν και φέτος το χώρο μέσα και έξω από το εξωκλήσι.
Οι νέοι του χωριού ζωσμένοι στη μέση τους, τα μαντήλια που πρόσφεραν οι πιστοί, ανέβηκαν τον βράχο με σχοινί και τα τοποθέτησαν εκεί ενώ κατέβασαν με ευλάβεια, τα περσινά, τα οποία, όπως αναφέραμε, μοιράστηκαν στους πιστούς, τηρώντας το έθιμο που χάνεται στα βάθη των χρόνων. Να σημειώσουμε πως και φέτος ήταν αρκετοί οι νέοι που ανέβηκαν στο βράχο για να κρεμάσουν τα μαντήλια και να τηρίσουν το έθιμο.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή