Ποιος δούλεψε τελικά σήμερα; Reviewed by Momizat on . Ανοιχτή υπότιθεται σήμερα η αγορά στα Τρίκαλα. Μερικά μαγαζιά στην Ασκληπιού ήταν ανοιχτά. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε, πόσοι μπήκαν μέσα, πόσοι έκαναν κάποια Ανοιχτή υπότιθεται σήμερα η αγορά στα Τρίκαλα. Μερικά μαγαζιά στην Ασκληπιού ήταν ανοιχτά. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε, πόσοι μπήκαν μέσα, πόσοι έκαναν κάποια Rating: 0

Ποιος δούλεψε τελικά σήμερα;

Ποιος δούλεψε τελικά σήμερα;

Ανοιχτή υπότιθεται σήμερα η αγορά στα Τρίκαλα. Μερικά μαγαζιά στην Ασκληπιού ήταν ανοιχτά. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε, πόσοι μπήκαν μέσα, πόσοι έκαναν κάποια αγορά και πόσοι καταστηματάρχες έβγαλαν τα έξοδά τους Και μιλάμε για τους ντόπιους καταστηματάρχες, τους απλούς τρικαλινούς εμπόρους, και όχι τις πολυεθνικές που έχουν ανοίξει.
Επίσης, θα ήταν σημαντικό να μάθουμε, αν οι εργαζόμενοι που δούλεψαν, πήραν κανονικά το κατά 75% αυξημένο μεροκάματο για σήμερα.
Αυτά είπε κι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ:
“σύντομα θα μπει ένα τέλος στις … αχρείαστες Κυριακές και στα αποτυχημένα πειράματα που έχει υποστεί η ελληνική αγορά από τις κατά παραγγελία εργαλειοθήκες” εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την Κυριακή, την έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι οι δύο ενδιάμεσες περίοδοι εκπτώσεων, αντί για 10ήμερα προσφορών, υιοθετήθηκαν για να προστεθούν άλλες δύο Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων, αφού αφενός γίνονται σε λάθος εποχή λόγω νέων παραλαβών εμπορευμάτων και αφετέρου γιατί απαξιώνουν τις παραδοσιακές τακτικές εκπτώσεις σε κάθε τέλος εποχής.

“Ως εκ τούτου, αναφορικά με τη Κυριακή 3 Μαΐου, δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα, ούτε βέβαια να διαμαρτυρηθούμε για ένα μέτρο που απαξιώθηκε από μόνο του. Στο μεταξύ σεβόμαστε ένα θνησιγενή νόμο και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε, ώστε τελικά να υιοθετηθεί ένας κοινά αποδεκτός, Κώδικας Δεοντολογίας και Λειτουργίας της ελληνικής αγοράς. Η ΕΣΕΕ καλεί εργοδότες και εργαζόμενους του εμπορίου, να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή, αφού γνωρίζουμε καλά, ότι ο νόμος αλλάζει με νόμο…” είπε ο ίδιος.

Πάντως, έλειπε ακόμη μια φορά η κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, εναντίον της κυριακάτικης εργασίας, όπως έκανε το κόμμα μέχρι πέρυσι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή