"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Πολιτικοί και Πελάτες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην ελεύθερη αγορά, ο καταναλωτής προτιμά πάντα να ψωνίζει από τον έμπορο που το συμφέρει. Από την άλλη, ο επιχειρηματίας, επιδιώκει ο πελάτης του να το προτιμά και να νιώθει ικανοποιημένος, ενίοτε ακόμα και εξαπατώντας τον. 

Το μείζων ζήτημα για τον τόπο, είναι ότι η άνωθεν πελατειακή και καθ` όλα νόμιμη στην οικονομία σχέση, βρίσκει καθολική εφαρμογή και στο δημόσιο βίο.Είναι σύνηθες, ο πολιτικός η ο αυτοδιοικητικός, να συναλλάσσεται με το ψηφοφόρο, προσφέροντας του μία θέση στο δημόσιο, μια επιχορήγηση, μία προαγωγή η ακόμη και προσδοκία για κάποιο από αυτά, με αντάλλαγμα τη ψήφο του. 

Εδραιώθηκε έτσι στη κοινωνία, ένας ηθικός κώδικας που επικροτεί ανάλογες άνομες πρακτικές και νοοτροπίες.Δημιουργήθηκαν μάλιστα στη χώρα, πλειοψηφικοί στρατοί “ιδεολογικών ταλιμπάν” και “καθαρόαιμων κομματικών”, που εις το όνομα του ατομικού η συντεχνιακού συμφέροντος, ακυρώνουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος και των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Η ποινικοποίηση του ρουσφετιού και της πελατειακής συναλλαγής, που ανάγεται από την εποχή των Κοτζαμπάσηδων, αποτελεί σήμερα όσο ποτέ άλλοτε για τη χώρα, όρο εθνικής επιβίωσης.

Κουτσονάσιος Κωνσταντίνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης