Eνδιαφέρουσα πρόταση για το ιστορικό τζαμί της πόλης μας Reviewed by Momizat on . Το ιστορικό τζαμί της πόλης μας δέχθηκε επίθεση από φασιστοειδή ανεγκέφαλους και συνολική υπήρξε η καταδίκη της ενέργειάς τους. Περιμένω όμως χρόνια από μια δημ Το ιστορικό τζαμί της πόλης μας δέχθηκε επίθεση από φασιστοειδή ανεγκέφαλους και συνολική υπήρξε η καταδίκη της ενέργειάς τους. Περιμένω όμως χρόνια από μια δημ Rating: 0

Eνδιαφέρουσα πρόταση για το ιστορικό τζαμί της πόλης μας

Eνδιαφέρουσα πρόταση για το ιστορικό τζαμί της πόλης μας

Το ιστορικό τζαμί της πόλης μας δέχθηκε επίθεση από φασιστοειδή ανεγκέφαλους και συνολική υπήρξε η καταδίκη της ενέργειάς τους.

Περιμένω όμως χρόνια από μια δημοκρατική και ανοιχτόμυαλη δημοτική αρχή, (ακόμα και από την παρούσα), να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να ζητήσει να λειτουργήσει το τζαμί εκτός από μουσείο και ως λατρευτικός χώρος για τους εκατοντάδες μουσουλμάνους (είτε για τους Σύριους και Ιρακινούς πρόσφυγες,είτε για τους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες) που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στην πόλη μας.

Όπως χρόνια περιμένω να ξεκινήσει και την τουριστική προβολή του Κουρσούμ Τζαμί στην Τουρκία ώστε να αποκτήσει η περιοχή μας ενδιαφέρον για χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες που φθάνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν την κατοικία του Κεμάλ Ατατούρκ που βέβαια κάποιοι θερμοκέφαλοι θέλουν τώρα να ισοπεδώσουν για να πατσίσουν τις ακρότητες του Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά….

Ειδικά σε μια δύσκολη για τον τουρισμό της περιοχής μας συγκυρία και ασφαλώς μετά το τέλος της πανδημίας του covid 19, θα ήταν μια ενδεδειγμένη κίνηση ενός πραγματικά “ανοικτού και έξυπνου” Δήμου.

Δημήτρης Παπαθανασίου

Τρίκαλα 2020

Σχόλια (3)

 • "Δικαιωματιστες"

  Oι μουσουλμάνοι της πόλης μπορούν να ιδρύσουν ευκτήριο οίκο, για θρησκευτική λατρεία, όπως λειτουργούν δεκάδες στην Αττική και σε άλλες πόλεις. Ναοί Μουσουλμάνων (τζαμιά), υπάρχουν δεκάδες στην Ανατολική Θράκη για τη θρησκευτική μειονότητα. Για ποιό λόγο ένα ιστορικό μνημείο της πόλης, δίπλα σε ορθόδοξο ναό να γίνει τζαμί? Υπάρχει καμία ανταπόδοτικη πολιτική από την Τουρκία, που καταπιέζει δεκαετίες της μειονότητας μας στην Κωνσταντινούπολη? Η Αριστερά στην Ελλάδα υπερασπίζεται διαχρονικά κάθε αξίωση ομάδων, αλλά όταν είχε την εξουσία στο Ανατολικό Μπλοκ, καταπίεσε συστηματικά τις θρησκευτικές ελευθερίες, ισοπέδωσε ναούς και εκδίωξε κληρικους…

  Απάντηση
 • Ζητείται Ελπίς

  Δυστυχώς, εν έτει 2020, υπάρχουν ακόμη θερμοκεφαλοι, στενόμυαλοι, αντιδημοκρατικά στοιχεία, που διψούν για βία, εκδίκηση και αιμα. Άνθρωποι μισαλλοδοξοι , όλων των θρησκειών, των εθνών κλπ. που θέλουν να στερήσουν το αναφαιρετο δικαίωμα της διαφορετικής πίστης και δόγματος του άλλου , την στιγμή που οι ίδιοι επιβάλλουν με νόμο !!την δικιά τους πίστη. Εδώ έχει κρατικοποιηθει ο Θεός με το ζόρι. Ο Θεός των Ελλήνων μας λένε. Λες και ο Θεός περιορίζεται σε σύνορα. Η συντηριτικοποιηση των συνειδήσεων, όσο πάει και βαθαίνει, δηλωτικό της αντιδημοκρατικής, θεοκρατικής, ρατσιστικής , φασιστικής κοινωνίας μας, με τις πρακτικές των πολιτικών και τις ευλογίες των “πατέρων” (άκουσον,άκουσον) της εκκλησίας, εκείνων που κατά τ’ άλλα κηρύσσουν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την ακτημοσύνη, εναντι μόνιμου μισθου και τεράστιας περιουσίας. Οι ταξικές διαφορές είναι οι πραγματικές ( πλουσιοι-φτωχοι, εκμεταλλευτες-εκμεταλλευομενοι, αφεντικά-δουλοι υπάλληλοι) που υπάρχουν σε κάθε χώρα, ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνους.

  Απάντηση
 • Nothingman

  Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με κάποια άποψη του κου Παπαθανασίου

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή