"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Πούτιν: Δεν μπορούμε να δείξουμε ανοχή στους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ της Συρίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος προς τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν, δήλωσε ότι η παρουσία των τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή του Ιντλίμπ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Είπε μάλιστα ότι η Ρωσία , η Τουρκία και το Ιράν θα πρέπει να συζητήσουν πρακτικά βήματα για την εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών στην περιοχή Ιντλίμπ.

«Είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε στο πώς θα πετύχουμε την τελική αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία καταφέρνουμε να διατηρούμε το καθεστώς του τερματισμού των εχθροπραξιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την παρουσία στην περιοχή του Ιντλίμπ τρομοκρατικών ομάδων. Γι αυτό προτείνω να εξετάσουμε συγκεκριμένες πρακτικές πρωτοβουλίες, τις οποίες η Ρωσία , η Τουρκία και το Ιραν θα μπορούσαν να αναλάβουν για την πλήρη εξάλειψη της εστίας των τρομοκρατών».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, στην οποία συζήτησε για το μέλλον της Συρίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση.

Η Μόσχα θωρεί ότι οι ισλαμιστές αντάρτες που ανήκουν στην οργάνωση Μέτωπο Αλ Νόσρα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αναληφθεί στρατιωτική δράση για να εκδιωχθούν από την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης