Προ­στα­τέψ­τε το Μίκη! Reviewed by Momizat on . Η είδηση ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραστεί – και ενδεχομένως να μιλήσει- στο εθνικιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ακροδεξιοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι την Η είδηση ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραστεί – και ενδεχομένως να μιλήσει- στο εθνικιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ακροδεξιοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι την Rating: 0

Προ­στα­τέψ­τε το Μίκη!

Προ­στα­τέψ­τε το Μίκη!

Η είδηση ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα παραστεί – και ενδεχομένως να μιλήσει- στο εθνικιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ακροδεξιοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα αποτελεί λυπηρό γεγονός.

Διότι είναι – το λιγότερο- κρίμα στη δύση μιας ζωής γεμάτης αγώνες και θυσίες για το λαό, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια να γίνεσαι συμμέτοχος σε πατριδοκάπηλα, εθνικιστικά πανηγύρια.

Διότι είναι- το λιγότερο- ντροπή, για μια προσωπικότητα του διαμετρήματος του Μίκη Θεοδωράκη, με τους πολιτικούς και κοινωνικούς του αγώνες αλλά και με την αξεπέραστη μουσική του κληρονομιά, να άγεται στα 93 του χρόνια σε θλιβερές ακροδεξιές, εθνορατσιστικές παράτες.

Διότι είναι- το λιγότερο- θλιβερό και συνάμα εξοργιστικό, για έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με μια σειρά κοινωνικών αγώνων, από την Κατοχή μέχρι την αντιδικτατορική πάλη, να βρίσκεται πλάι-πλάι σε ακροδεξιά στοιχεία που χρησιμοποιούν το «Μακεδονικό» για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Όσα χρόνια κι’ αν περάσουν, ο Μίκης θα βρίσκεται στην καρδιά, την ψυχή, την συνείδηση μας. Ακόμη και με τα -ανθρώπινα- λάθη του, με τις αδυναμίες του, με τα εκάστοτε πολιτικά του «φάλτσα» και «παραφωνίες».

Κι’ αυτό, διότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χθες, του σήμερα και του αύριο αυτού του τόπου. Το έργο του είναι ζυμωμένο με τους λαϊκούς αγώνες και στα τραγούδια του είναι χαραγμένα οι αγωνίες, οι πόθοι και το όραμα του λαού για έναν άλλο, καλύτερο κόσμο.

Γι’ αυτό και είναι ανάγκη, όσοι πραγματικά αγαπούν το Μίκη, όσοι μπορούν να αντιληφθούν το βάρος της ιστορίας που κουβαλά στις πλάτες του ο άνθρωπος αυτός, να τον προστατεύσουν από λανθασμένες, άστοχες και αναξιοπρεπείς επιλογές.

Σχόλια (2)

  • Persefoni

    Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε μια μεγάλη αγάπη !!στο βίντεο αυτό λέει ποια είχε !!
    https://youtu.be/VwBJud10PjQ

    Απάντηση
  • Α.Γ.

    Αρε Μίκη…
    Πρόθυμος να στηρίξεις το σύστημα, είπες το : «Καραμανλής ή τανκς»
    Όταν η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε τον Οτσαλάν,στήριξες το σύστημα,την παράδοση του Οτσαλάν και την Κυβέρνηση.
    Οταν το ’89 σε έχρισαν υπουργό της συνεργασίας με το σύστημα,τη δεξιά,έβγαλες λόγους για το «μεγάλο έργο» που ερχόταν, περνώντας πάνω απο τη Γυάρο και τη Μακρόνησο.
    Σήμερα,επιστρατεύτηκες αυτοβούλως, να συνεργαστείς με το σύστημα, στην παραγωγή εθνικισμού, εξυπηρετώντας τα σχέδια του, και πλάι στις παρελάσεις της Χ.Α, να νομιμοποιήσεις αυτό το έγκλημα, περνώντας για άλλη μια φορά πάνω απο τη Γυάρο και τη Μακρόνησο…
    Δεν θα ξεχωρίσω τον «Μίκη της καρδιάς» μας σαν να ειναι άλλος απο εσένα. Θα σε καταγγείλω για συνεργασία με το σύστημα,ενάντια στον λαό της Γυάρου και της Μακρονήσου, ενάντια στον λαό που ο αγώνας του σε ενέπνευσε να γράψεις τη μουσική του, ενάντια στον λαό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,θα σε καταγγείλω ως αυτόν που στρώνει το κόκκινο χαλί στον εθνικισμό…Εχω κι εγω μια πατρίδα, αλλά ειναι πολύ μακριά εννοιολογικά απο τη δική σου…
    Τα στερνά λένε, τιμούν τα πρώτα. Τα δικά σου πρώτα, ειναι πολύ μακριά..και τα στερνά τα σκέπασαν…

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή