"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Προπομπός των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τις ψήφους και της παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ , εκλέχθηκε πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ( ΠΕΔΑ) , ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας ,στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Γκότσης. Ενώ το προεδρείο που συγκροτήθηκε απαρτίζεται από ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.

Η ανοιχτή στήριξη που προσέφερε η « πράσινη» παράταξη στην εκλογή του Δημάρχου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ , είναι η πρώτη πανελλαδικά και έχει φυσικά , μεγίστη πολιτική σημασία και αξία ενώ ποικίλα είναι τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν .

Το βέβαιον πάντως είναι πως η στήριξη αυτή ανοίγει ένα νέο « κεφάλαιο» στα αυτοδιοικητικά δεδομένα . Και είχε φυσικά την πολιτική –κομματική  συγκατάθεση  τουλάχιστον των ηγεσιών της « Κουμουνδούρου» και της « Χαριλάου Τρικούπη».

Της τρίτης κρίσιμης ψηφοφορίας , από την οποία εξελέγη ο κ. Γκότσης , πρόεδρος της ΠΕΔΑ , προηγήθηκε ένα μακρύ «διάλειμμα» κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν προφανώς οι απαραίτητες  παραταξιακές και κομματικές διαβουλεύσεις , που οδήγησαν στην εκλογή του Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ , στη σημαντικότατη αυτή θεσμική θέση .

Συγκεκριμένα ο κ. Γκότσης εξελέγη  πρόεδρος με 14 ψήφος έναντι 9 του «γαλάζιου» Δημάρχου Πεντέλης , κ. Στεργίου και δυο λευκών της Λαικής Συσπείρωσης του ΚΚΕ.

Στις δυο άλλες ψηφοφορίες που προηγήθηκαν ο κ. Στεργίου είχε λάβει από 9 ψήφους , ο κ. Γκότσης από 5 , τόσες όσες και ο απελθών πρόεδρος της ΠΕΔΑ – Δήμαρχος των Αγ.Αναργύρων , κ. Σαράντης , που «ηγήθηκε» του ψηφοδελτίου που είχε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, τέσσερις ο Δήμαρχος Νικαίας –Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης ( ΔΗΜΑΡ) και δυο λευκά από τη Λαική Συσπείρωση.

Στην τρίτη ψηφοφορία οι κκ Σαράντης και Ιωακειμίδης αποσύρθηκαν ανακοινώνοντας την υποστήριξή τους στον κ. Γκότση.

Επίσης οι κκ Ιωακειμίδης και  Σαράντης  εξελέγησαν με τις ψήφους των μελών και των τριών παρατάξεων , Αντιπρόεδρος και Γραμματέας στην ΠΕΔΑ , συγκροτώντας , πανελλαδικά , το πρώτο προεδρείο συνεργασίας  δυνάμεων των τριών αυτών πολιτικών χώρων.

Έχει αξία να υπογραμμισθεί ότι ο κ. Σαράντης ( αλλά και ο κ. Ιωακειμίδης σε μικρότερο βαθμό) είχαν στοχοποιηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ , στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές , με την ανταλλαγή βαρύτατων καταγγελιών και η εκλογή του στο Δήμο των Αγ. Αναργύρων κρίθηκε για ελάχιστες ψήφους  έναντι  του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης