"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Πρόσκαιρες λύσεις για την Παιδιατρική, με φόντο τα μνημόνια από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με λύσεις της τελευταίας στιγμής προσπαθούν το υπουργείο Υγείας και οι τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν απαντήσεις στη γελοία κατάσταση που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.
Παρότι το πρόβλημα ήταν γνωστό, δεν έκαναν απολύτως τίποτε και παρέμειναν αδιάφοροι σε ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες και αφορούν όλους τους προηγούμενους κυβερνώντες. Οι σημερινοί κυβερνώντες πραγματοποίησαν χθες εξάωρη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για να επιλύσουν υπερεπείγοντα προβλήματα. Ετσι, αποφασίστηκε η πρόσληψη 6 επικουρικών παιδιάτρων στον 5η ΥΠΕ, εκ των οποίων από ένας στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών. Αυτό σημαίνει ότι ένας επικουρικός γιατρός θα έρθει στο νοσοκομείο, μόλις ολοκληρωθεί η προκήρυξη. Μέχρι τις 15 Μαρτίου, όσα παιδιά αρρωστήσουν στα Τρίκαλα, θα μεταβαίνουν στην Καρδίτσα, όπου ήδη είναι υπερφορτωμένη η αντίστοιχη κλινική και με εφημερίδες εντός Θεσσαλίας θα προσπαθηθεί να δοθεί μια πρόσκαιρη λύση. Μάλιστα, ο επικουρικός θα πληρώνεται από το νοσοκομείο και όχι από τον προϋπολογισμό, αφού έτσι αποφάσισαντ α μνημόνια.  Και επίσης, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ήδη εξαιρετικά μειωμένοι. Οσο για τις άλελς δύο μόνο (!) θέσεις που επιτρέπει το μνημόνιο στο νοσοκομείο Τρικάλων, θα αιτηθεί ένας ουρολόγος για να μην κλείσει ΚΑΙ αυτή η κλινική και ένας παθολόγος.
Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των μνημονίων της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο απαγόρευσαν τις προσλήψεις, αλλά και όταν τέθηκε θέμα με τις προσλήψεις στη Θεσσαλία, και παρότι ήταν γνωστό το πρόβλημα, δεν προσλήφθηκε παιδίατρος…
Οι δε προηγούμενοι υπεύθυνοι στον νομό, δηλαδή οι βουλευτές της ΝΔ και η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ (αλλά και οι ΚΙΔΗΣΟ…), λάμπουν διά της απουσίας τους. Και τι να πουν; Δεν ξέραμε; Ή, ακόμη χειρότερα, ξέραμε αλλά δεν κάναμε κάτι; Ή ακόμη χειρότερα: ξέραμε, προσπαθήσαμε, αλλά έφταιγαν τα μνημόνια που εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε; Ισως ελπίζουν να καταλαγιάσει λίγο η φασαρία και να ξεχαστεί το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης