"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Πρώτη ήττα για την εθνική μπάσκετ στο τουρνουά «Ακρόπολις»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη φιλική της ήττα υπέστη η εθνική Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας. Ωστόσο, πιο σημαντικός ήταν ο τραυματισμός του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος (σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις) υπέστη ρήξη χιαστού και συνεπώς χάνει το μεγάλο ραντεβού της Κίνας.

Στο τρίτο της ματς για το τουρνουά «Ακρόπολις», η Ελλάδα ηττήθηκε με 85-80 από τη Σερβία, η οποία θεωρείται από τα φαβορί για κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο. Αξιοσημείωτη η παρουσία του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά το «Νίκος Γκάλης».

Η αναμέτρηση κρίθηκε στην παράταση, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με 72-72.

Η Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, χάρη στη δυνατή της άμυνα και το πάθος των παικτών της. Ωστόσο, η Σερβία, αν και συνεχώς «πίσω», δεν έχασε επαφή με το σκορ, χάρη στον πλουραλισμό της στην επίθεση και την ευστοχία της στα τρίποντα (40%).

Στα τελευταία λεπτά, οι Σέρβοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και έβαλαν τα μεγάλα σουτ που τους επέτρεψαν να πάρουν προβάδισμα με 72-64. Δείχνοντας χαρακτήρα, η εθνική μας αντέδρασε και κατόρθωσε να στείλει το ματς στην παράταση. Η Σερβία, όμως, είχε βρει ρυθμό και πήρε τελικά μία φιλική, αλλά σημαντική από ψυχολογικής άποψης, νίκη.

Στα αρνητικά σημεία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν τα λίγα ριμπάουντ έναντι των Σέρβων (29 με 46) και το χαμηλό ποσοστό στις βολές (65,2% έναντι 81%).

Πολύ καλό ματς έκανε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (17 πόντοι με 5/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), ο οποίος έπαιξε σε θέση πόιντ γκαρντ, δίνοντας λύσεις στην εθνική. Ο αδερφός του, Γιάννης, είχε 20 πόντους (4 κλεψίματα και ισάριθμα κοψίματα), ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 15 πόντους και 7 ασίστ.

Από πλευράς Σέρβων, ο Μπογκντάνοβιτς ήταν μια ομάδα μόνος του, με 28 πόντους (7/7 βολές, 3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η σύνθεση της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου: Λαρεντζάκης 5, Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15, Μπουρούσης 10, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 4, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Γ. 20, Αντετοκούνμπο Θ. 17.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης