"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Πόσους Πρετεντέρηδες θα υπομείνουμε στα Τρίκαλα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Μολδοβλάχα ανταποκρίτρια στην Ελλάδα της εφημερίδας Gardul,που σημαίνει φρουρός στα βλάχικα(από εκεί προήλθε και το όνομα του ξακουστού Γαρδικίου),περνούσε μεγάλες πείνες στην Αθήνα.
Είχε να πάρει επιταγή από το λογιστήριο της εταιρείας της μήνες τώρα ,αφού τα ρεπορτάζ που έστελνε ήταν της πλάκας.
Μόνη της σωτηρία φάνταζε πια, η περίπτωση της πολυδιαφημισμένης και γαλαντόμας στα αθηναικά ΜΜΕ, πόλης των Τρικάλων.
Θα λάδωνε το έντερο της σκέφτηκε, με τα κοκορέτσια και τα σπληνάντερα που θα την κερνούσαν οι σακαφλιάδες.
Μέσω ωτο στοπ και με το ανάλογο σπρώξιμο, από την συμπαθή τάξη των νταλικέρηδων,βρέθηκε στα όμορφα Τρίκαλα.
Απαραίτητη στάση πριν ξεκινήσει η περιοδεία της συμπαθούς δημοσιογράφου για πολλούς λόγους, λένε οι μπακακιασμένοι, ήταν το e-trikala.
Θάμπωσε με τα μόνιτορ και τις οθόνες,που παρακολουθούσαν ακόμη και το αποχετευτικό σύστημα των Κουτσομυλίων.
Την ξενάγηση στη silicon valley του κάμπου, θα έκανε ο γκουρού της υψηλής τεχνολογίας και Νεγραπόντε των Τρικάλων, ο Dr. Psh και SaRh, κ.Iωάννης Κωτούλας.
Εντυπωσιάστηκε που η πόλη διέθετε 5G,παρ`ότι η ίδια δεν κατάφερε να σερφάρει στο Δημοτικό Wi Fi,δίπλα στο Δημαρχείο, την ώρα που προσπαθούσε να αποφύγει  τον ομόγλωσσος της ,Τάκη Παζαίτη,απολαμβάνοντας ένα πιτόγυρο .
Ως Αντιδήμαρχος Έργων, ο συμπαθής βλάχος της είχε δείξει πριν το ποδηλατοδρόμιο στις Καρυές και τη γέφυρα Καλατράβα ,ζητώντας της πιεστικά να γράψει κάτι και για εκείνον.
Πρόκειται περί κατασκευαστικού θαύματος,που το οραματίστηκε ο πολιτικός μου Μέντορας και ψυχοπαίδι της Δυναστείας Παπαστεργίου , Μιχάλης Ταμήλος της είχε πει, βλέποντας την άφωνη.
Επόμενος σταθμός της περιήγησή της ήταν  το παζάρι της Δευτέρας,όπου ο ενθουσιασμός της κορασίδας δεν περιγραφόταν.
Η Καμπούλ και η Καλκούτα μαζί μπροστά της,ούρλιαξε ενθουσιασμένη, την ώρα που κατέφθανε και ο χαμογελαστός πάντα Δήμαρχος, με την αρμόδια για θέματα τύπου Αντιδήμαρχο κ Αλεστά.
Η οποία της εξήγησε, ότι είχαν μια συνέντευξη με τους Αυτιά και Πορτοσάλτε, που υποσχέθηκαν ότι θα παίξουν μαζί με το Βερύκιο το ρεπορτάζ της στα κανάλια τους,
Πανευτυχής εκείνη τους ευχαρίστησε και σκέφτηκε, ότι ολόκληρη πρωτεύουσα της χώρας  δεν έχει Αντιδημαρχία Επικοινωνίας  και έχουν τα Τρίκαλα.
Γι αυτό ο παπάρας ο Καμίνης θα χάσει τις εκλογές σκέφτηκε.
Οι  σκέψεις της σταμάτησαν και τα γόνατα της άρχισαν να τρέμουν, αντικρίζοντας έναν αρενωπό ώριμο έφηβο, με μπόλικη μπριγιαντίνη στα μαλλιά,που της συστήθηκε ως εν δυνάμει  Αντιδήμαρχος, κάποιου τομέα γενικώς.
Δεν συγκράτησε μέσα στη ταραχή της το όνομα του,παρά μόνο ότι ήταν Pop singer και σύζυγος star βιντεοταινιών, της δεκαετίας του 80.`
Έχοντας  μείνει πια με το στόμα ανοικτό η δύσμοιρη, περιηγήθηκε στους ασύνδετους ποδηλατοδρόμους και το τσίγκινο λεωφορείο στη πλατεία Κιτριλάκη, όπου είδε μια κυρία με μαλλί αφάνα, που της συστήθηκε ως πρώην Αντιδήμαρχος,να παίζει κουτσό στα πλακάκια.
Η απορία της, γιατί τα Τρίκαλα διαθέτουν τόσες πολλές, ασφαλείς παιδικές χαρές λύθηκε μονομιάς.
Τελείως εκστασιασμένη και σίγουρη για τον πάταγο που θα έκανε το ρεπορτάζ της ,αν όχι στη πατρίδα της, τουλάχιστον στα Ελληνικά και Τρικαλινά ΜΜΕ,ήθελε να κλείσει την επίσκεψη της με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Περπατώντας στο πεζόδρομο της Ασκληπιού κατέγραψε, ταχυφαγείο και παρόχθιο οπωροπωλείο να έχουν  καταλάβει ολόκληρο το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα πεζοί,ανάπηροι και μητέρες με καροτσάκια να κινδυνεύουν.
Στα δε Μανάβικα ,απλά ακόμη και κατά μόνας,η διέλευση ήταν αδύνατη από τα τραπεζοκαθίσματα.
Φταίει μάλλον που ο Μητσοτάκης είχε καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία θυμήθηκε.
Λησμονούσε προφανώς ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τα δεδομένα είχαν αλλάξει.
Εκείνη τη στιγμή ένας ευθυτενής κύριος, με μια επαγγελματική κάμερα κρεμασμένη στο λαιμό, την πλησίασε διακόπτοντας  τις σκέψεις της, λέγοντας σε έντονο ύφος :
Άφησε πολλούς διαδόχους ο Πρετεντέρης, σε τούτο τον τόπο βλαχοπούλα μου…
 Ήταν ο σύγχρονος Διογένης των Τρικάλων ,κ Ηλίας Βασιλός.
Μαυρογιαλούρος.
Η στήλη αποτελεί ευθυμογράφημα και το περιεχόμενό της, δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το αρθρο του Μαυρογιαλουρου δεν είναι απλά τεκμηριωμένο , θα έπρεπε να διδάσκεται σε μαθήματα τεχνικών γραφής και ρεπορτάζ. Συγχαρητήρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης