"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

ΡΕΚΒΙΕΜ για τον ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟ ( και για όλα τα βουνά μας)

lafarm

Σχετικά άρθρα


Κάλεσμα πολιτών χτες , ενημέρωση για τα αιολικά Πάρκα (λέγε καλύτερα αιολικά εργοστάσια) που στην ουσία είναι η σφαγή των βουνών μας και ..

Από τις λίγες φορές που Θύμωσα, εξοργίστηκα ..(το ομολογώ)..
Κατ’ αρχή ο σχεδιασμός είναι να μην αφεθεί ούτε μια κορυφή χωρίς την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Και δεν μιλαμε για μια ή δυο.. Σκεφτειτε ότι στην κορυφή της Τρυγγιας ( την αναφέρω επειδή είναι μια κορυφή που την γνωρίζω καλά, υψόμετρο 2.204 μετρα – από τις πιο ψηλές κορυφές της Πινδου) σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σύστημα από 17 ανεμογεννήτριες παρακαλώ.. Τι σημαίνει αυτό ;
Θα σας πω:

  1. Η βάση που θα στηθεί η κάθε ανεμογεννήτρια θα είναι τσιμεντένια και θα έχει τόσο τσιμεντο όσο ένα πενταόροφο κτίριο τσιμεντο χρειάζεται για να στερεωθεί μια αναμογεννήτρια που ο κάθε ιστός της θα εχει υψος 180 μετρα η δε ακτινα της κάθε ελικας πάνω από 70 μετρα. (με τάση να φτάσει στα 100 και πλέον) Ήτοι στην κορυφή της Τρυγγίας θα ρίξουν τόσο τσιμέντο όσο 17 πενταόροφα κτιρια.. ή σε απλά ελληνικά θα τσιμεντώσουν όλη την κορυφή _που δεν είναι δα και τεράστια.


2) Οι εταιρίες εχουν δικαίωμα να καταστρεψουν , ισοπεδώνοντας την κορυφή του βουνού (εάν η υπαρχουσα μορφή της δεν εξυπηρετεί την εγκατάσταση ) ώστε να στηθεί εκεί το τσιμεντενιο μεγαθηριο της ανεμογεννητριας .


3) Λογω της φυσεως των ανεμογεννητριών θα πρεπει να μεταφερθούν με ειδικά οχήματα, σε νεοανοιγέντες δρόμους ειδικών προδιαγραφών (κλίση δρόμου μόλις 2% με ακτινα καμπυλότητας πολλών μέτρων , ήτοι δρόμοι περίπου λεωφόροι ) όπερ σημαίνει σε απλά ελληνικά αποκεφαλισμό εκατοντάδων – αν όχι χιλιάδων δέντρων μιας και οι ήδη υφιστάμενοι δρόμοι δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για μεταφορά τους και την εγκατάσταση τους.


Και να σκεφτείτε ότι στα μερη μου στον μαγικό Ασπροπόταμο η βλάστηση είναι οργιώδης.. Μονο σαν σκεφτομαι το πόσα δέντρα – πόσα περηφανα και αιωνόβια πλατάνια και ελάτια θα αποκεφαλιστούν στον βωμό του κέρδους με πιάνει τρέλλα!


Δεν μιλάω για τα κέρδη των εταιριών που θα είναι τεράστια (αλλιώς δεν εξηγείται πως και η κάθε εταιρία πάει και δεσμεύει με το έτσι θέλω και με παραπλανητικές μελέτες 4-5-6 κορυφές εκάστη για να εγκαταστήσει στην κάθε μία από αυτές και ένα μικρό δάσος γεννητριών..


Δεν μιλάω (αν και θα έπρεπε) για την καταστροφή της βιοποικιλότητας, του κάθε οικοσυστήματος, τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής , λόγω της υψισύχνου συχνότητας.


Όχι δεν υπεισέρχομαι καθόλου σ αυτούς τους παράγοντες που και αυτοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.
Τέλος αυτό που για μένα είναι το τραγικότερο…. Η ζωή της κάθε ανεμογεννήτριας είναι μόνο 20 χρόνια… Μετά ,τέλος!

Περιέρχεται σε αχρησία!
Δηλαδή καταστρέφουμε ισοβίως τα βουνά μας τον Εθνικό μας Πλούτο, τα τοπία μοναδικής ομορφιάς, το οξυγόνο μας , για μια εικοσαετή περίοδο ζωής των ανεμογεννητριών.. Αδιανόητο, Εξωφρενικό, Φρικώδες! Εγκληματικό!


Και όλα αυτά στο όνομα της Ανάπτυξης.. Ναι της λεγόμενης Πράσινης (οικολογικής) Ανάπτυξης .

Τέτοιας Πράσινης (γιατί υπάρχει και άλλη Πράσινη , πιο ήπια, πολύ περισσότερο φιλική με το Περιβάλλον) που σαν σκοπό έχει την ανάπτυξη των κερδών κάποιων μεγάλων κατασκευαστικών και ενεργειακών εταιριών και τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ -ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ των βουνών μας..

Άγγελος Ορέστης

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το κείμενο περιλαμβάνει γενικότητες και αυθαίρετες εκτιμήσεις, ενώ τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (πχ ανεμογεννήτριες) έχουν εγκριθεί με πολύ συγκεκριμένες μελέτες, από πολλές διαφορετικές υπηρεσίες και αρχές, με βάση την ίδια αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία που ισχύει σε όλη τη ΕΕ. Επιπλέον έχουν τελεσιδικήσει οι όποιες ενστάσεις στο ΣτΕ.

  2. Anagnostis Γνωρίζεις ή απλά τα λες χωρίς να ξέρεις; Όλες οι ΜΠΕ είναι ακριβώς ίδιες , copy paste , μάλιστα σε πολλές δεν έχουν αλλάξει ούτε καν τα τοπονυμια!!! Τώρα στις ΜΠΕ μέσα λένε για το οδικά έργα ότι οι δρόμοι θα είναι Γ κατηγορίας δασικοί. Έχεις δει πολλούς δασικούς δρόμους με πλάτος έως 28 μέτρα!!!! και ακτίνες καμπυλότητας 50-200 μέτρα!!!Ναι 28 μέτρα, μετρήσαμε πλάτος δρόμου σε ΑΣΠΗΕ!!! Στην Ελλάδα δεν πάσχει η νομοθεσία, πάσχει η εφαρμογή της. Ορίστε και οι εικόνες από ΑΣΠΗΕ από αιολικά στα Ακαρνανικά όρη για κάθε δύσπιστο https://aiolikastinaitoloakarnania.blogspot.com/2018/11/aiolika-erga-sta-akarnanika-apokardiotikes-eikones-katastrofis-kai-perifanias.html?m=1&fbclid=IwAR3mTx_IadyK2f4mulaGQQhySUDpOaxGa_zCX7GoQtJzrWTMa-4hYEP7lbE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης