Σήμερα στην Καλαμπάκα η εικόνα της Σταυρωσης από τη ΙΜ Βαρλαάμ Reviewed by Momizat on . Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας, όπως και στο παρελθόν, η ιερά εικόνα της Σταυρώ Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας, όπως και στο παρελθόν, η ιερά εικόνα της Σταυρώ Rating: 0

Σήμερα στην Καλαμπάκα η εικόνα της Σταυρωσης από τη ΙΜ Βαρλαάμ

Σήμερα στην Καλαμπάκα η εικόνα της Σταυρωσης από τη ΙΜ Βαρλαάμ

Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας, όπως και στο παρελθόν, η ιερά εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού (η μία όψη της αρχαίας αμφίπλευρης) η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.
Η υποδοχή της Ιεράς εικόνος και οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1. ΣΑΒΒΑΤ0 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
Το απόγευμα και ώρα 6:00 η ενδεδειγμένη υποδοχή της Εικόνος στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας και αμέσως κατόπιν θα ψαλεί ο μέγας Εσπερινός της ημέρας με Αρτοκλασία.
Θα επακολουθήσει ο Παρακλητικός Κανόνας του Τίμιου Σταυρού.

2. ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
Το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί (7.30-9.00) ο Όρθρος, στο τέλος της Δοξολογίας θα γίνει η περιφορά του Σταυρού και η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και κατόπιν θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, με θείο κήρυγμα).
Το απόγευμα και ώρα 6:00 θα ψαλεί ο Δ’ (τέταρτος) Κατανυκτικός Εσπερινός, μικρή Δέησις και αμέσως κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστραφεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και θα μετάσχουν Κληρικοί, οι Ιερείς της πόλεως και άλλοι Εφημέριοι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή