"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

«Σαουδάραβες πράκτορες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο και διαμέλησαν το πτώμα του»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ερευνά όλες τις πλευρές της υπόθεσης.

Ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο της Σαουδική Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου για να λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του. Σαουδάραβες αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, όμως η μνηστή του, που περίμενε έξω από το κτίριο, και Τούρκοι αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι δεν βγήκε ποτέ από αυτό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση που τον μετέφερε πίσω στην Τουρκία από την Ουγγαρία ότι η Άγκυρα ανησυχεί για την εξαφάνιση του Κασόγκι.

«Ερευνούμε όλες τις πλευρές του συμβάντος. Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε κάτι τέτοιο, διότι δεν είναι συνηθισμένο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας;», διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε δύο ώρες αφού εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας έπειτα από εντολή της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη Τούρκο ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αξιωματούχος περιέγραψε τη γρήγορη και περίπλοκη επιχείρηση, βάσει της οποίας ο Κασόγκι δολοφονήθηκε από μια ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων οι οποίοι διαμέλισαν το πτώμα του με ένα ειδικό πριόνι το οποίο είχαν φέρει στο προξενείο για τον σκοπό αυτό.

Η εξαφάνιση του Κασόγκι ενδέχεται να εντείνει το χάσμα μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένες καθώς η Τουρκία έστειλε πριν ένα χρόνο στρατιώτες στο Κατάρ προκειμένου να του εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή της μετά το εμπάργκο που του επέβαλαν οι χώρες του Κόλπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης