"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Σεβασμιότατoι Μητροπολίτες κ.κ. Χρυσόστομε και Θεόκλητε ΤΟΛΜΗΣΤΕ !!! – Οι εκκλησίες πρέπει να κλείσουν για το καλό των κληρικών, των πιστών και εν τέλει όλων μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι τώρα η ώρα της πολιτικής κριτικής αλλά η ώρα της δράσης. Οι εκκλησίες θα πρέπει να κλείσουν.

Η δημόσια παρέμβαση του δ/ντη του Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Τρικάλων Σπύρου Περίφανου ο οποίος κάνει λόγο για πληθώρα κρουσμάτων σε ιερείς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Η λειτουργία των εκκλησιών πρέπει να ανασταλεί.

Πέρα και πάνω απ΄όλα η μη αναστολή της λειτουργίας των εκκλησιών συκοφαντεί την ουσία της πίστης ,τις αρχές και τα διδάγματα της Ορθοδοξίας.

Το επιχείρημα «αν πιστεύεις, δεν κολλάει» είναι βαθιά ανήθικο καθώς υπονοεί ότι ο Θεός της Ορθοδοξίας αίρει την προστασία του από όσους δεν πιστεύουν, πρακτικά τιμωρώντας τους με…κορωνοϊό.

Η Ορθοδοξία όμως δεν κηρύσσει την πίστη σε ένα Θεό που τιμωρεί όσους δεν πιστεύουν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η λειτουργία των εκκλησιών δεν απευθύνεται μονάχα στους «αληθινά πιστούς» (που δεν κολλάνε) αλλά σε οποιονδήποτε άνθρωπο επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τα κηρύγματα της ορθόδοξης πίστης.

Εξάλλου, όσοι επικαλούνται το συγκεκριμένο επιχείρημα, υποθέτω ότι θεωρούν «αμαρτωλούς» ή «μη ικανοποιητικά πιστούς» τους κληρικούς και τους μοναχούς που νόσησαν και έφυγαν από την ζωή λόγω του κορωνοϊού.

Ο Θεός της Ορθοδοξίας δεν μπορεί παρά να μην παίρνει παρουσίες. Από τις κατακόμβες των Πρωτοχριστιανών μέχρι τους Χριστιανούς του σήμερα που διατηρούν  ακέραια την πίστη τους εντός υπερσυντηρητικών αλλόδοξων κοινωνιών, υπάρχουν εκατοντάδες στιγμές στην μακραίωνη ιστορία της Ορθοδοξίας που οι πιστοί άσκησαν ατομικά τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, μακριά από ναούς, δίχως κανείς να τους κατηγορήσει ότι αμέλησαν την πίστη τους.

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια τέτοια ιστορική στιγμή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για το θέμα των Εκκλησιαστικών εκδηλώσεων και της εξάπλωσης της επιδημίας του COVID-19 για το οποίο δεν πήρα απάντηση επαναφέρω ξανά το θέμα που έθεσα πριν από δύο εβδομάδες.. Ελπίζω οι σεβάσμιοι ιεράρχες να δώσουν μια λογική απάντηση.

    “Δύο διαφορετικοί κόσμοι σε μία χώρα.
    Η δομή του κοινωνικοπολιτικού ιστού της χώρας μας αποτελείτε από τη σύνθεση δύο κόσμων που ο ένας, ακόμη και σε εθνικούς κινδύνους, δεν μπορεί να κατανοήσει τον άλλο.
    Ο ένας ανήκει στο σκοτεινό μεσαίωνα και ο άλλος αποτελεί τη σύγχρονη Ελλάδα των τεχνών
    και των επιστημών.
    α) Ο κόσμος του μεσαιωνικού σκοταδιού εκπροσωπείται επάξια από το δήθεν χριστιανικό ιερατείο. Προς απόδειξη τούτου ένα παρόμοιο ιστορικό παράδειγμα. – κατά τη διάρκεια της πανούκλας στο μεσαίωνα ο πάπας έδινε εντολές για να γίνονται λιτανείες για να σταματήσει η επιδημία- νομίζω ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω τους σεβαστούς ιερωμένους και ιεράρχες, σε ποιο σημείο η Αγία Γραφή ή ο Ιησούς μιλάει για λιτανείες; Ειλικρινώς θα ήθελα πολύ να το μάθω.
    β) Ο άλλος κόσμος είναι ο κόσμος των τεχνών και των επιστημών, ο οποίος έχει πολλαπλώς βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας μας αλλά και την επάξια παρουσία του Ελληνισμού στο παγκόσμιο επιστημονικό και τεχνικό γίγνεσθαι.
    Η πολιτική ηγεσία, σχεδόν όλων των κομμάτων, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, προσπαθεί με περισσή και ανέντιμη πρακτική, να ισορροπήσει μεταξύ αυτών των απροσάρμοστα συνδεδεμένων κόσμων, έναντι βεβαίως των προσδοκώμενων ψήφων των πιστών ακροατών των εκ του άμβωνως ομιλούντων ιεραρχών.
    Κλείνοντας θα ήθελα να σας θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:
    – Είστε βέβαιοι ότι κατά τη διάρκεια των λιτανειών ότι δεν μεταδοθεί σε κανένα πιστό το μικρόβιο του COVD-19;
    – Αν ένας λιτανεύων πιστός κολλήσει το μικρόβιο ξέρετε σε πόσους μπορεί να το μεταδώσει;
    – Τελικά ποιος θα πάρει την ηθική ευθύνη μιας ενδεχόμενης νόσου COVD-19 καθώς και των θανάτων που μπορεί να επέλθουν ή μήπως η εκκλησία θα αποζημιώσει τους συμμετέχοντες τόσο στις λιτανείες όσο και στις άλλες εκδηλώσεις της εκκλησίας;
    Σεβάσμιοι κύριοι νομίζω ότι αν φέτος ή ακόμη και του χρόνου δεν κάνετε λιτανείες ή άλλες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις ο πανάγαθος και ο πολυέλαιος θεός μας, γνωρίζει τα πάντα και συνεπώς γνωρίζει γιατί δεν κάνατε λιτανείες και θα συγχωρήσει και εσάς για αυτό το αμάρτημα αλλά και εμάς που δεν πιστεύουμε σε εσάς και είμαστε το μεγάλο πλήθος των λογικών ανθρώπων που υπακούμε στις εντολές των κυβερνητικών αρχών”
    Μετά από τα τόσα κρούσματα, ακόμη και θανάτους στους χώρους των κληρικών .
    Αναμένω τις απαντήσεις σας.

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης