"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Σε καλό δρόμο ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάποτε σε μια έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της βουλής, οι εμπειρογνώμονες των δύο αρμόδιων υπουργείων(ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ) που είχαν κληθεί να ενημερώσουν τους κοινοβουλευτικούς για ένα μείζων εθνικό θέμα, εντυπωσιάστηκαν αρνητικά από την άγνοια και την ανεπάρκεια των μελών του κρίσιμου αυτού πολιτικού οργάνου.

Την επομένη και μετά το πέρας του έργου της επιτροπής, όταν τη διαπίστωση αυτή την ανέφεραν σε έμπειρο πολιτικό, τον άκουσαν με έκπληξη στωικά να τους λέει “δυστυχώς κύριοι οι περισσότεροι βουλευτές σήμερα είναι πολιτικά αγράμματοι, αποτελούν δε τους χρήσιμους ηλίθιους του εκάστοτε αρχηγού και η μόνη συνεισφορά τους στο έθνος, είναι να ψηφίζουν υπάκουα τα νομοσχέδια ” .

Το περιστατικό αυτό θυμήθηκα διαβάζοντας το αξιόλογο και μεστό άρθρο του κ.Μικέλε Χατζηγάκη στα τοπικά ΜΜΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μετά τις τρέχουσες εξελίξεις, αν και αμελεί να επιρρίψει ευθύνες στη κυβέρνηση για την ολιγωρία της να προλάβει την υπογραφή συμφωνίας για την ΑΟΖ, μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης.

Ανεξάρτητα αν συμπαθεί η όχι κάποιος το νεαρό πολιτικό, συμφωνεί η διαφωνεί με τα γραφόμενα του, είναι σπάνιο για τις ημέρες μας ένας δημόσιος άνδρας να έχει γνώση και άποψη για τα εθνικά και όχι μόνο θέματα.

Οι περισσότεροι ασχολούμενοι με τα κοινά σήμερα “καίνε μαζούτ” όπως πολύ εύστοχα λέει πρώην τοπικός κοινοβουλευτικός , αναφερόμενος βέβαια στο πλεόνασμα φιλοδοξίας που διαθέτουν ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν ιδέα για πολλά ζητήματα που απασχολούν το τόπο.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης