"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Σε μείζoν ζήτημα τείνει να εξελιχθεί, η οικογενειοκρατία στο δημόσιο βίο των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάποτε στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Νάπολη, έλληνας αξιωματικός σε πολυμερή ομήγυρη, ειρωνεύτηκε την ποιότητα της Δημοκρατίας στη Τουρκία.

Για να λάβει αμέσως την αποστομωτική απάντηση του τούρκου συναδέλφου του : “Eμάς πάντως δεν μας κυβερνούν τρείς πολιτικές οικογένειες όπως την Ελλάδα”.


Ο νεποτισμός σαφώς και αποτελεί δείγμα πολιτικής ανωριμότητας ενός λαού, από την άλλη όμως σε μια υγιή Δημοκρατία είναι αλήθεια, δεν υφίσταται κανένας μηχανισμός αποτροπής του φαινομένου αυτού, με την ευθύνη να εναπόκειται αποκλειστικά στους ίδιους τους ψηφοφόρους.


Στο τοπικό δημόσιο βίο τώρα, για το συγκεκριμένο ζήτημα η κατάσταση βαίνει με τη πάροδο του χρόνου να γίνει εξαιρετικά νοσηρή τόσο σε πολιτικό όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό στο δεύτερο.


Εν πάση περιπτώσει το εκλογικό σώμα, οφείλει να επιλέγει και να αξιολογεί τους εκπροσώπους του με αντικειμενικά κριτήρια. 


Πελατειακές συναλλαγές και λογικές διαδοχής των κάθε λογής γόνων των εκάστοτε πολιτικών τζακιών, δεν έχουν θέση σε μια ώριμη Δημοκρατία.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟΠΙΚΟ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΟΙ 190 ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΟΙ , ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ”ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ ”ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ .ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ .ΣΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ..ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης