"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Σε ΜΕΘ στην Αττική & Πελοπόννησο θα μεταφέρονται οι ασθενείς από Tρίκαλα & Θεσσαλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Αττική, ενδεχομένως και στην Πελοπόννησο, θα διακομίζονται στο εξής οι ασθενείς με κορονοϊό από τη Θεσσαλία, αφού όλα τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνολικά 71 κλίνες, και των πέντε νοσοκομείων στους τέσσερις νομούς της συγκεκριμένης Περιφέρειας αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτα. Άδεια κλίνη ΜΕΘ δεν υπάρχει πλέον ούτε στο νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο εδώ και περίπου είκοσι μέρες διακομίζονται ασθενείς με covid-19 από τη Θεσσαλία, ενώ πριν από λίγο γέμισε και η τελευταία άδεια κλίνη ΜΕΘ και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο την τελευταία εβδομάδα σήκωνε το βάρος από τη Θεσσαλία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν στο ethnos.gr ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος, αυτήν τη στιγμή γεμάτες είναι οι 27 κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι 18 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι 12 του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι 8 του Νοσοκομείου Βόλου και οι 6 του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Επίσης, γέμισαν οι έξι κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας, ενώ στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας μέχρι πριν από λίγο ήταν κατειλημμένες οι 7 από τις 8 κλίνες ΜΕΘ, ωστόσο πλέον καλύφθηκε και η τελευταία με νέα διακομιδή ασθενούς από τη Θεσσαλία.

«Οι ΜΕΘ Σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, καθώς και σε αυτά της Λαμίας και της Χαλκίδας πλέον έχουν γεμίσει και στο εξής θα πάμε νοτιότερα. Λογικά θα μας δώσουν εντολή να διακομίζουμε ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής, ενδεχομένως και σε αυτά της Πελοποννήσου. Πλέον ο Θεός βοηθός για όλους μας», τονίζει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα γίνονται 4-5 διακομιδές ασθενών από τη Θεσσαλία προς τα νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Γεμάτο περίπου το 80% των απλών κλινών
Αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας μπορεί να υπάρχουν απλές κλίνες για την περίθαλψη ασθενών που χρήζουν ήπια νοσηλεία, ωστόσο και αυτές πλέον λιγοστεύουν δραματικά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο κ. Αγοραστός, αυτήν τη στιγμή γεμάτο είναι περισσότερο από τα ¾ των απλών κλινών στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

«Συνολικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας υπάρχουν 550 κλίνες ήπιας νοσηλείας, ωστόσο, δεν είναι πολλά τα άδεια κρεβάτια. Αυτήν τη στιγμή είναι γεμάτο περισσότερο από τα ¾ των απλών κλινών. Δυστυχώς, παρ’ όλο που ο ρυθμός μετάδοσης της πανδημίας μειώνεται, η πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας ολοένα και αυξάνει», τονίζει ο κ. Αγοραστός.

«Κάθε κρεβάτι που αδειάζει, επειδή αποσωληνώνεται κάποιος ασθενής, παίρνει εξιτήριο ή πεθαίνει, γεμίζει αμέσως, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Τέσσερα νέα κρεβάτια άνοιξαν την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και γέμισαν αμέσως. Οι τρεις ασθενείς ήρθαν σε εμάς από τα Γρεβενά και τη Φλώρινα. Δυστυχώς, μεταξύ των νοσοκομείων της χώρας αλλάζουμε ασθενείς. Στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας η κατάσταση είναι τραγική, αφού η πίεση είναι μεγάλη και υπάρχει ήδη μεγάλο φορτίο από τις προηγούμενες μέρες. Κάθε πρωινό κοιτάζουμε πως θα βγάλουμε τη μέρα. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Τα όποια άδεια απλά κρεβάτια υπάρχουν, χρησιμοποιούνται μόνο για να εξυπηρετούν τις εφημερίες των νοσοκομείων. Πιστεύω ότι η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, αφού συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού που νοσεί. Αυτήν τη στιγμή μόνο στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι», λέει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννακόπουλος.

Κατά τον ίδιο, μέχρι το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν άλλες δύο κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς που δεν πάσχουν από κορονοϊό στις δύο ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας που συνεργάζονται με το εθνικό σύστημα υγείας. Σε αυτές ήδη έχουν μεταφερθεί οκτώ no covid-19 ασθενείς από τα νοσοκομεία.

Πηγή: Έθνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης