"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Σε νέα εποχή το Αθλητικό Πανεπιστήμιο στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε νέα εποχή περνά  το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην ακαδημαϊκή και  φοιτητική κοινότητα  δύο σύγχρονες κτιριακές υποδομές ενώ  παράλληλα δρομολογεί νέα αθλητικά έργα στο campus  του Πανεπιστημίου στις Καρυές,  ξεμπλοκάροντας το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου,   που είχε μείνει στάσιμο τα τελευταία 17 χρόνια και  συμπληρώνοντας τις υποδομές με γήπεδο ποδοσφαίρου συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και φοιτητικές εστίες.

Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εγκαινίασε  σήμερα το νέο κτίριο «Θανάσης Βέγγος» αλλά και το Αμφιθέατρο της Σχολής  Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, που άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες του, για την τελετή απονομής πτυχίων στους απόφοιτους του ΤΕΦΑΑ και του προγράμματος σπουδών Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.

Τα δύο κτίρια, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και  κατασκευάστηκαν  υπό την επίβλεψη   των τεχνικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κκ. Χρυσόστομος.

«Χτίζουμε τη νέα Θεσσαλία του μέλλοντος» δήλωσε από τα Τρίκαλα ο κ. Αγοραστός  «και παραδίδουμε σύγχρονα, κτίρια που σέβονται τους κόπους των φοιτητών και των οικογενειών τους ώστε οι φοιτητές μας να αισθάνονται ότι σπουδάζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το τρίτο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό Ίδρυμα στη χώρα, με σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στόχος μας είναι το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα να γίνει η πρώτη αθλητική Σχολή στη χώρα. Τα νέα παιδιά είναι φορείς νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής. Θέλουμε να τους δώσουμε  δύναμη και ελπίδα να προχωρήσουν, να κερδίσουν το μέλλον και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και  ενιαία, κοινωνική  στρατηγική, συνεργαζόμαστε  με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και το Δήμο Τρικκαίων  για να το πετύχουμε.    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης