ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ Reviewed by Momizat on .   Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Είναι γεγονός πως, για να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση, που την έριξε η πολιτική   Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Είναι γεγονός πως, για να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση, που την έριξε η πολιτική Rating: 0

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Είναι γεγονός πως, για να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση, που την έριξε η πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία των περασμένων δεκαετιών, πρέπει να αλλάξουν πολλά, που έχουν σχέση με την πραγματική οικονομία, με την δομή και την λειτουργία του κράτους, με την νοοτροπία των πολιτικών και των πολιτών, με την εργασία και την ασφάλιση των εργαζομένων και με την προσγείωση όλων την παραγόντων στα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνίας. Οι αποφάσεις που παίρνονται πρέπει να ‘χουν ισχύ για μεγάλο βάθος χρόνου και όχι να μπαλώνουν… προσωρινά τις κοινωνικές και οικονομικέ απαιτήσεις και αδυναμίες.

Πρόσφατα συγκροτήθηκε από τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο μια επιτροπή για να αμβλυνθούν οι αδικίες απέναντι σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Έτσι στήθηκε η Επιτροπή ΣΟΦΩΝ. Το πόρισμα της Επιτροπής αυτής μόλις δημοσιοποιήθηκε ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε τέτοιο βαθμό, που το κλίμα στις δύο κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αρχίζει να μυρίζει … μπαρούτι.

Κινήσεις για ουσιαστικές αλλαγές του Ασφαλιστικού έγιναν και επί Κώστα Σημίτη για να διευθετηθεί με πιο αυστηρούς κανόνες το θέμα επειδή «οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μεγαλύτερο προσδόκημο ζωής» δηλ. επειδή ζουν περισσότερα χρόνια.

Πιο απλά ήθελα να πεθάνουν…. αυτούς που εργάστηκαν επί πολλές δεκαετίες, που πλήρωσαν για την σύνταξή τους υπέρογκα ποσά, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας και που στερέωσαν τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία. Τα αποθεματικά, όμως, των Ταμείων αυτών τα έπαιρναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. τα έτρωγαν στα Ομόλογα κι έτσι κατέστρεψαν τους Ασφαλισμένους. Δούλεψαν οι άνθρωποι τριάντα και σαράντα χρόνια και σήμερα, που παίρνουν… ψίχουλα, θέλουν να τους τα κόψουν και αυτά.

Ολόκληρο παρασκήνιο στήθηκε γύρω από την Επιτροπή Σοφών. ΣΟΚ και ΔΕΟΣ προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πορίσματος και έφερε αναστάτωση τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους! Δεν είπαν, όμως, ένα πράγμα: το πότε θα πάρουν σύνταξη τα εκατομμύρια των άνεργων Ελλήνων; Το πόρισμα των Σοφών ήταν Ασαφές και επικίνδυνο και γι’ αυτό έχουμε πολλές αντιδράσεις και διαβήματα.

Το συγκεκριμένο πόρισμα μπορεί να τινάξει στον αέρα ακόμα και την συνοχή της Συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, εάν δεν αλλάξει και εάν δεν βρεθούν τροποποιήσεις προς θετική κατεύθυνση. Το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό … καίνε πολύ και ας καταλάβουν όλοι τους ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται με το να κόβουν μισθούς και συντάξεις, αλλά με επενδύσεις και με ανάπτυξη. Ας πάρουν πίσω όσα έκλεψαν αρκετοί Δήμαρχοι, Νομάρχες, Περιφερειάρχες, Γενικοί Γραμματείς, Βουλευτές, Υπουργοί και Πρόεδροι ΔΕΚΟ και τότε δεν θα χρειαστούν άλλα δυσβάστακτα μέτρα σε βάρος των Αγροτών, των Επαγγελματιών, των Υπαλλήλων, των Συνταξιούχων και των Ελλήνων πολιτών.

Η προσφορά των Εργαζομένων είναι μεγάλη και ιερή και πρέπει να στηριχθεί κι όχι να ξεπουληθεί. Ας φτιάξουν θέσεις εργασίας προκειμένου να λυθούν τα κοινωνικά προβλήματα. Αρκετά έγιναν οι φτωχοί – φτωχότεροι και οι πλούσιοι – πλουσιότεροι, τα τελευταία χρόνια.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή