"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σοκ με την τιμωρία νηπιαγωγού σε 4χρονο κοριτσάκι -Η Κεραμέως διέταξε ΕΔΕ για την καταγγελία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια νηπιαγωγός για τιμωρία έβγαλε από την αίθουσα, έξω στο κρύο, ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών. Το κοριτσάκι εκλιπαρούσε με ουρλιαχτά τη δασκάλα του να το βάλει πάλι μέσα στην αίθουσα. Παρακαλάει και ζητάει τη μητέρα του με λυγμούς, ενώ η νηπιαγωγός απτόητη ζητάει από το μικρό παιδί -σύμφωνα με την καταγγελία- να της ζητήσει συγγνώμη.

Σημειώνεται ότι, όταν συνέβη το περιστατικό, επικρατούσαν συνθήκες ψύχους στη Χαλκίδα. 

Μια μητέρα που στέλνει το παιδάκι της στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο μιλώντας στο zougla.gr, περιέγραψε όλα όσα γνωρίζει για το συγκεκριμένο περιστατικό. Παράλληλα δίνει ακόμα μια σοκαριστική διάσταση για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιδρύματος, καταγγέλλοντας ότι ουκ ολίγες φορές ο 4χρονος γιος της έχει πέσει θύμα βιαιοπραγίας από άλλη νηπιαγωγό. Την τελευταία φορά, δε, αυτή την εβδομάδα, διαπίστωσε ένα σημάδι -από πίεση με το χέρι- στον λαιμό του παιδιού της. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – άμεσα θα καταγγείλει τα πάντα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όσον αφορά στη βάρβαρη τιμωρία, η μητέρα γνωρίζει ότι μια άλλη μητέρα που περνούσε τυχαία από το σημείο άκουσε τις κραυγές και τράβηξε το βίντεο για περίπου ένα λεπτό. Τόσο άντεξε.

Στη συνέχεια εισήλθε στο νηπιαγωγείο και άρχισε να ζητάει τον λόγο από την αρμόδια εκπαιδευτικό για αυτή την «πρακτική». Η νηπιαγωγός τότε έβαλε το κοριτσάκι μέσα στο σχολείο. 

Το κοριτσάκι μίλησε στους γονείς του. Όπως αναφέρει, οι ίδιοι συναντήθηκαν με τη νηπιαγωγό, η οποία απολογήθηκε λέγοντας ότι υπερέβαλε και ότι δεν θα το ξανακάνει.

Όπως της μετέφερε τέλος ο γιος της, που ήταν μέσα στην αίθουσα εκείνη την ώρα, «έκλεινα τα αυτιά μου γιατί δεν μπορούσα να ακούω το κοριτσάκι να τσιρίζει».

https://www.youtube.com/watch?v=elJTuTnDEGI&feature=emb_title&ab_channel=%CE%A4%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%82%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1%3B

Τι απαντάει η νηπιαγωγός για το συμβάν

Το zougla.gr επικοινώνησε με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, η οποία παραδέχτηκε το περιστατικό λέγοντας ότι φέρθηκε «υπερβολικά» βγάζοντας το παιδί έξω στο κρύο για περίπου 2 λεπτά. Ωστόσο, αναφέρει πως έπραξε έτσι διότι το κοριτσάκι έπαθε κρίση και ήταν εκτός εαυτού, όρμησε εναντίον της και άρχισε να χτυπά τους συμμαθητές της, βάζοντας και τη μάσκα στο στόμα της. Μάλιστα, αναφέρει ότι οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν άμεσα για το συμβάν, το οποίο και καταγράφηκε στα πρακτικά του νηπιαγωγείου. 

«Το έβγαλα έξω από την πόρτα και του μίλαγα συνέχεια λέγοντάς του ότι πρέπει να ηρεμήσει. Αμέσως μετά κάλεσα τη μητέρα του. Σίγουρα η αντίδρασή μου ήταν ακραία, αλλά έπρεπε να προστατέψω και τα άλλα παιδιά» αναφέρει. «Οι γονείς το απόγευμα ήρθαν στο σχολείο και συνεργαστήκαμε για τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση του παιδιού», συμπληρώνει. Ανέφερε δε ότι η μητέρα που τράβηξε το βίντεο ενδέχεται να έχει «εκδικητική» συμπεριφορά εναντίον της. 

Όσον αφορά δε στις καταγγελίες για βιαιοπραγίες κατά παιδιών στο ίδιο νηπιαγωγείο, τις αρνείται κατηγορηματικά.
 

Πηγή: Zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης