"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Στήριγμα της ζωής και των αγώνων του λαού το ΚΚΕ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που μετράει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του κόμματος είναι «να είμαστε γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση» απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τόνισε ότι όποτε «αδυνάτιζε το ΚΚΕ, τότε περνούσαν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, ενώ όταν δυναμώνει το ΚΚΕ θα έχουμε, έστω, ανάσες ανακούφισης».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, στο κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις εκλογές περιέχονται οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματος για το σήμερα και το αύριο με τις οποίες θα δώσει τη μάχη των εκλογών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων είπε ότι σε αυτά εκφράστηκε μια «γενικευμένη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαϊκή πολιτική του», αλλά αναγνώρισε ότι «αυτό δεν εκφράστηκε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων πήγε σε κόμματα, κυρίως στη ΝΔ, που εφάρμοσαν αυτή τη πολιτική που συνέχισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας και ο ίδιος όλο και πιο δεξιά με επιταχυνόμενους ρυθμούς και εκφράζοντας κοινωνικά το μεγάλο κεφάλαιο, την τρόικα, την Ε.Ε.».

«Μας προβληματίζει το ότι υπάρχει μια γενικότερη συντηρητικοποιήση στην ελληνική κοινωνία για την οποία βασική ευθύνη φέρει το σημερινό κυβερνών κόμμα γιατί ξεπουπούλιασε αριστερά ιδανικά και αριστερές προοδευτικές αξίες» τόνισε, προσθέτοντας «επανερχόμαστε στα ίδια σε μια αντιλαϊκή εναλλαγή στα πλαίσια ενός κάλπικου διπολισμού».

Όπως είπε, «η ρεαλιστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η σταθερότητα των δυνάμεων του ΚΚΕ», ενώ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το ότι “βλέπει την πλάτη του ΚΚΕ” η Χρυσή Αυγή».

«Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, η πάλη που έδωσε το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, ενάντια στον φασισμό, την Ακροδεξιά, το δολοφονικό μόρφωμα της ΧΑ, ουσιαστικά την έδωσε μόνο του και καθαρά από όλα τα πολιτικά κόμματα. Αυτό το κατανόησε ο ελληνικός λαός, όμως όχι πάλι στην ολότητά του γιατί μπορεί να μη βγήκε ναζιστικό μόρφωμα όμως διαχύθηκαν ψήφοι λαϊκών ανθρώπων σε ακροδεξιά, εθνικιστικά, ρατσιστικά κόμματα», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη «ανάχωμα του προοδευτισμού και του ριζοσπαστισμού», λέγοντας ότι «χρησιμοποιείται, όπως και άλλα κόμματα, “διάττοντες αστέρες” πριν από αυτό, την τελευταία δεκαετία».

Όσον αφορά τη στάση του στη Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ «ήταν “ναι” στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, και “όχι” στην κατάργηση των αντιμέτρων και η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να τα βάλει αυτά σε ξεχωριστά άρθρα, όπως ζήτησε το ΚΚΕ προκειμένου να ψηφίσει “υπέρ” της μη κατάργησης του αφορολόγητου».

Εξήγησε σε ότι το ΚΚΕ δεν μπορούσε να ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, της κατάργησης του φορολογικού συντελεστή που είναι για μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς και την κατάργηση της ελάφρυνσης του ΕΝΦΙΑ, «γιατί αυτά πέρασε μαζί με την δήθεν κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που προβάλλει προπαγανδιστικά» η κυβέρνηση.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ δεν χρησιμοποίησε προσωπικό που μετατάχθηκε στη Βουλή, «γεγονός που παραδέχθηκε προς τιμήν του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», προσθέτοντας ότι οι διορισμοί συγγενών «προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και είναι ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την ίδια πρακτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης