Σταθάκης: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. Reviewed by Momizat on . Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παραδέχτηκε τελικά ότι αυτός είναι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Με δήλωσή του, ο κ. Σταθά Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παραδέχτηκε τελικά ότι αυτός είναι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Με δήλωσή του, ο κ. Σταθά Rating: 0

Σταθάκης: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ.

Σταθάκης: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης παραδέχτηκε τελικά ότι αυτός είναι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Με δήλωσή του, ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το 2012 ήταν ατελής και ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 υπέβαλε συμπληρωματική δήλωση.

«Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014» υποστηρίζει ο κ. Σταθάκης με δήλωση που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης στο ΑΠΕ.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σταθάκη:

«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο

β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής”.-

Ανατράπηκε η τακτική της σιωπής

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλή, ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής πόθεν έσχες και ο υπουργός Οικονομίας βρίσκονταν σε καθημερινές επαφές προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο αντίδρασης του κ. Σταθάκη.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση χθες το βράδυ που επέλεξε να πάρει θέση και να πει ότι «θα δείτε ότι όλα είναι καθαρά και πως δεν έχουν σχέση όλα όσα ακούγονται στα τηλεδικεία» και πρόσθεσε ότι αρχές της άλλης εβδομάδας θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

Φαίνεται όμως ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατανόησε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στον δημόσιο χειρισμό της υπόθεσης και στην απάντηση των αμείλικτων ερωτημάτων τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο την κυβερνητική κρίση.

Γι αυτό και επέβαλλαν στον κ. Σταθάκη – που έως χθες έλεγε ότι θα σεβαστεί το απόρρητο των διαδικασιών και πως ότι  έχει να πει θα το πει στην αρμόδια επιτροπή – να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή