Παιγνίδια εξουσίας στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on .   Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Αν εξαιρέσει κάποιος το Κ.Κ.Ε. και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά για  το πως δίνουν την μάχη της πολιτικής και κομματικής ε   Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Αν εξαιρέσει κάποιος το Κ.Κ.Ε. και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά για  το πως δίνουν την μάχη της πολιτικής και κομματικής ε Rating: 0

Παιγνίδια εξουσίας στα Τρίκαλα

Παιγνίδια εξουσίας στα Τρίκαλα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Αν εξαιρέσει κάποιος το Κ.Κ.Ε. και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά για  το πως δίνουν την μάχη της πολιτικής και κομματικής επικράτησης, η συνταγή για τα υπόλοιπα κόμματα και τους παράγοντές τους , είναι η ίδια και απαράλλακτη στη χρονική διαδρομή.

Και αυτή η τακτική δεν αφορά μόνο τους βουλευτές , εν ενεργεία ή υποψήφιους (τους λεγόμενους πολιτευτές) αλλά και κάθε άλλον που επιδιώκει να παίξει το ρόλο του κομματάρχη , προκειμένου στην κρίσιμη στιγμή να επικρατήσει  αρχικά στην εσωκομματική αρένα και στη συνέχεια στις εκλογικές διαδικασίες για την τελική του ανάδειξη .

Εκτός από τους πατροπαράδοτους μηχανισμούς, το «περιβάλλον»  που ο καθένας διαμορφώνει, έχει να κάνει με την οικοδόμηση της δημόσιας εικόνας κάθε πολιτικού προσώπου.

Άλλοι τη στηρίζουν στις ατελείωτες σέλφυ φωτογραφήσεις που συνήθως συνοδεύουν ανούσια κείμενα (προφανώς για να αποτυπωθεί βαθιά στη συνείδηση ή στο υποσυνείδητο του κόσμου) πως π.χ. ο κ. Λιάπης ή ο κ. Σκρέτας έψησαν και φέτος τον οβελία τους ή πως ο κ. Κατσιάνης παρακολούθησε το συνέδριο του  ΚΙΝ. ΑΛ. ευρισκόμενος σε κολωνακιώτικο στέκι.

Άλλοι παρουσιάζονται σε μόνιμη βάση στα ερτζιανά των ραδιοφωνικών σταθμών, σε προδιαγεγραμμένα τηλεφωνικά ραντεβού για να υπενθυμίσουν όπως ο κ. «όπως πολύ καλά γνωρίζετε» Σιμορέλης και ο κ. «και πως αλλιώς να γίνει» Παπαδόπουλος, πόσο μαχητικοί βουλευτές παραμένουν και πόσα καλσόν έχουν σκίσει ψηφίζοντας και ξαναψηφίζοντας μνημονιακά μέτρα .

Άλλοι γεμίζοντας τις ιστοσελίδες και τα τετράστηλα των τοπικών εφημερίδων με δεκάδες φωτογραφίες για το πόσα σχολεία επισκέφθηκαν το δημαρχείο και πόσες φορές ξενάγησε διάσημους επισκέπτες είτε στο κέντρο με τις οθόνες, είτε βολτάροντας με ποδήλατα, όπως ο κ. Δήμαρχος, που θα πρέπει να επισημανθεί ότι διαθέτει και προσωπικό γραφείο τύπου που αποθανατίζει όλες αυτές τις ιστορικές στιγμές σε τέτοιο σημείο, που αναγνώστης παρομοίωσε φύλλο εφημερίδας ως άλμπουμ φωτογραφικών αναμνήσεων του κ. Παπαστεργίου.

Άλλοι, όπως ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης γράφουν κείμενα επί παντός επιστητού για τη σκληρή πολιτική και οικονομική καθημερινότητα,  βιώνοντας όμως παράλληλα τη ζωή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, σε εντελώς διαφορετικό mood από όσα συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο της Ελλάδας του 2018.

Υπάρχουν και άλλοι που χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως ή να λένε τίποτα σπουδαίο όπως η κ. Δριτσέλη, ελπίζουν ότι μάλλον αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπο να πορευθούν πολιτικά, καθώς γνωρίζουν ότι η έκφραση των ιδεών και των θέσεων κάθε ανθρώπου είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις τις δυνατότητές του . 

Αν αναζητήσει κανείς τι απέγιναν οι αντίστοιχοι χαρακτήρες που διαδραμάτισαν ρόλο στην τοπική επικαιρότητα την πρώτη δεκαετία του αιώνα μας, θα συνειδητοποιήσει ότι η εξουσία αλλάζει χέρια , αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει πρόσωπο και αυτή αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τη δημοκρατία μας

Αριστερός Ψάλτης 

Τρίκαλα 16 Απριλίου 2018

 

Σχόλια (1)

  • Καντηλαναφτης

    Αν εβαζες στο ίδιο καδρο της κριτικής το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτικη αριστερά θα ήταν πιο πιστή η απεικόνιση της πολιτικής πραγματικότητας.
    Όμως τί να κάνουμε….ουδεις αμεροληπτος!!!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή