Στα Τρίκαλα “τσακίζει” η ανεργία – «Σαρώνουν» η ημιαπασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία Reviewed by Momizat on . Παρόλο που το «μείωση προσωπικού» ακούγεται πιο… κομψά δεν μπορεί κανείς αγνοήσει ότι πρόκειται για απολύσεις, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον εργαζόμενο.  Ή Παρόλο που το «μείωση προσωπικού» ακούγεται πιο… κομψά δεν μπορεί κανείς αγνοήσει ότι πρόκειται για απολύσεις, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον εργαζόμενο.  Ή Rating: 0

Στα Τρίκαλα “τσακίζει” η ανεργία – «Σαρώνουν» η ημιαπασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία

Στα Τρίκαλα “τσακίζει” η ανεργία – «Σαρώνουν» η ημιαπασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία

Παρόλο που το «μείωση προσωπικού» ακούγεται πιο… κομψά δεν μπορεί κανείς αγνοήσει ότι πρόκειται για απολύσεις, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον εργαζόμενο. 

Ήδη στα Τρίκαλα πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι μέσα στο 2020 θα προχωρήσουν ή ήδη έχουν προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού. 

Με δεδομένο ότι τα κριτήρια που εφαρμόζονται σε διάφορες έρευνες , θεωρούν «εργαζόμενο» ακόμα και κάποιον που εργάζεται μόλις μια ώρα (!) τη βδομάδα , ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά στα Τρίκαλα τα 16.000 άτομα.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι στο τέλος της χρονιάς ο αριθμός θα ανέβει στις 20.000

Επίσης πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται με μερική απασχόληση , και παρά τις μικρές αυξομειώσεις αυτών των αριθμών αποδεικνύουν ότι η φανερή και η κρυφή ανεργία τσακίζουν κόκαλα.

Έχει πλέον καταργηθεί στην πράξη το λεγόμενο πενθήμερο ή το 8ωρο .

Καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή