"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Στη Καρδίτσα το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘Δρυάδες εν Πλω’ με έδρα την Καρδίτσα πραγματοποιεί φέτος για έκτη συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για δεύτερη συνεχή φορά σε διεθνές επίπεδο φεστιβάλ χορού για άτομα με αναπηρία και μη. Πρόκειται για την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού και το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (2nd International Dance Festival Disability), που θα πραγματοποιηθούν από τις 16 μέχρι τις 19 Μαΐου στην Καρδίτσα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΣΑμεΑ. Πρόκειται για μοναδικά φεστιβάλ χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια συγκέντρωσαν 80 ομάδες, 1500 χορευτές και εκατοντάδες συμπολίτες – εθελοντές στην περιοχή της Καρδίτσας.

Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (2nd International Dance Festival Disability) θα συμμετέχουν ομάδες χορού ΑμεΑ και Μεικτές ομάδες Χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη συμμετοχή φορέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού. Η εκδήλωση στα πρότυπα των προηγούμενων διοργανώσεων περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, αλλά και επιστημονική ημερίδα, την 7η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης και workshops, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε ομάδες που δρουν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, ατομικά ή σε ομάδες, σε δομές ανοιχτές ή κλειστές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η συνύπαρξη στη σκηνή σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης