Στην τελική ευθεία το φράγμα Μεσοχώρας – Υπεγράφη από τον Σωκράτη Φάμελλο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Reviewed by Momizat on . Υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα από τον υπουργό περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ανοίγει το δρόμο για ολοκλήρωση του έργου. Το Υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα από τον υπουργό περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ανοίγει το δρόμο για ολοκλήρωση του έργου. Το Rating: 0

Στην τελική ευθεία το φράγμα Μεσοχώρας – Υπεγράφη από τον Σωκράτη Φάμελλο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Στην τελική ευθεία το φράγμα Μεσοχώρας – Υπεγράφη από τον Σωκράτη Φάμελλο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα από τον υπουργό περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ανοίγει το δρόμο για ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο – όπως τονίστηκε –  δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αφού επιστρέφει τα νερά που χρησιμοποιεί στον ΥΗΣ της Γλύστρας, για την παραγωγή καθαρής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, στη φυσική κοίτη του Αχελώου.

Με τη λειτουργία του μέσα στο 2018 η ΔΕΗ θα εξοικονομεί ετησίως περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αλλάζει το τοπίο στην περιοχή. 

Το φράγμα στη Μεσοχώρα Τρικάλων ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1986. Επρόκειτο για ένα από τα έργα της –φαραωνικής σύλληψης– εκτροπής του Αχελώου, που αποτέλεσε για τις επόμενες τρεις δεκαετίες βασικό «αφήγημα» της εγχώριας πολιτικής σκηνής προς τους αγρότες της Θεσσαλίας. Το φράγμα τελείωσε τον Απρίλιο του 2001, έχοντας κοστίσει 283 εκατ. ευρώ, αλλά δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, καθώς ακολούθησε την τύχη ολόκληρου του σχεδίου της εκτροπής, με διαδοχικές ακυρώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το παρών στο Υπουργείο  έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο πρώην δήμαρχος του παλαιού Δήμου Πινδαίων Λάκης Παντέρας ο οποίος και είχε ασχοληθεί αποκλειστικά με τον έργο, αυτοδιοικητικοί και βουλευτές από την Καρδίτσα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή