Στη… Λάρισα παντρεύονται Βολιώτες λόγω διαφορετικής «πολιτικής» στις Μητροπόλεις Reviewed by Momizat on . Η μεν Μητρόπολη στο Βόλο, δεν αποδέχεται την τέλεση την ίδια ημέρα του μυστηρίου της βάπτισης και του γάμου ενός ζευγαριού ενώ στη Λάρισα τα πράγματα είναι πιο Η μεν Μητρόπολη στο Βόλο, δεν αποδέχεται την τέλεση την ίδια ημέρα του μυστηρίου της βάπτισης και του γάμου ενός ζευγαριού ενώ στη Λάρισα τα πράγματα είναι πιο Rating: 0

Στη… Λάρισα παντρεύονται Βολιώτες λόγω διαφορετικής «πολιτικής» στις Μητροπόλεις

Στη… Λάρισα παντρεύονται  Βολιώτες λόγω διαφορετικής «πολιτικής» στις Μητροπόλεις

Η μεν Μητρόπολη στο Βόλο, δεν αποδέχεται την τέλεση την ίδια ημέρα του μυστηρίου της βάπτισης και του γάμου ενός ζευγαριού ενώ στη Λάρισα τα πράγματα είναι πιο ευέλικτα

Η διαφορετική «πολιτική» που ισχύει στις Μητροπόλεις όσον αφορά την τέλεση την ίδια ημέρα του μυστηρίου της βάπτισης και του γάμου οδηγεί πολλά ζευγάρια στην απόφαση να φύγουν από το Βόλο και να παντρεύονται στη Λάρισα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δύο όμορων Μητροπόλεων, της Δημητριάδος και της Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η μεν στο Βόλο, κατά μαρτυρίες ανθρώπων που επεδίωξαν να παντρευτούν, δεν αποδέχεται την τέλεση την ίδια ημέρα του μυστηρίου της βάπτισης και του γάμου ενός ζευγαριού. Στη Λάρισα ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο ευέλικτα, αφού η οικεία Μητρόπολη φαίνεται να προσαρμόζεται στις προκλήσεις των ημερών και στην προσπάθεια προσέγγισης του ποιμνίου.

Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι από την περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και της επαρχίας Αγιάς που ανήκει στην ίδια Μητρόπολη, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια σπεύδουν σε κάποια γειτονική εκκλησία, κυρίως στο δήμο Κιλελέρ, για να τελέσουν το διπλό μυστήριο.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μάλιστα, όπως αναφέρεται στο onlarissa.gr, παραλίγο να χαλάσουν… κουμπαριές επειδή ο κουμπάρος ή η κουμπάρα ήταν παντρεμένοι με πολιτικό γάμο. Κάτι τέτοιο, όπως τους γνωστοποιήθηκε από Ιερέα Εκκλησίας στη Μητρόπολη Δημητριάδος, δεν επιτρέπεται, αφού για να γίνει κάποιος κουμπάρος σε γάμο, εκτός από Χριστιανός Ορθόδοξος πρέπει να είναι ή ελεύθερος ή παντρεμένος με θρησκευτικό!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή