Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ Δημήτριο ο Μικέλης και η Αγγελική Reviewed by Momizat on . Στην Νέα Υόρκη βρέθηκε τις μέρες αυτές ο Μικέλης Χατζηγάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Αγγελική, και επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Δημήτριο γ Στην Νέα Υόρκη βρέθηκε τις μέρες αυτές ο Μικέλης Χατζηγάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Αγγελική, και επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Δημήτριο γ Rating: 0

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ Δημήτριο ο Μικέλης και η Αγγελική

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ Δημήτριο ο Μικέλης και η Αγγελική

Στην Νέα Υόρκη βρέθηκε τις μέρες αυτές ο Μικέλης Χατζηγάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Αγγελική, και επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Δημήτριο για να πάρει την ευχή του. Κατά την διάρκεια της παραπάνω της μιας ώρας συνάντησης τους ο Μικέλης και η Αγγελική αναφέρθηκαν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα της κρίσης και περιέγραψαν με μελανά χρώματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες επί μια επταετία.

 Η συζήτηση περιστράφηκε, επίσης, σε πολλά θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Αμερικής καθώς και στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις όπως αυτές θα οικοδομηθούν μετά την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ. Ο Αρχιεπίσκοπος, ένας βαθιά μορφωμένος άνθρωπος και γνώστης όχι μόνο των εκκλησιαστικών ζητημάτων αλλά και της ευρύτερης διεθνούς πολιτικής, εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι πολλά πράγματα θα μπορούν να διορθωθούν κατά το 2017.

 Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μικέλης Χατζηγάκης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Δημήτριο, έναν ιδιαίτερα μορφωμένο και πνευματικό άνθρωπο, και συνομιλήσαμε για αρκετή ώρα για διάφορα θέματα από τον ρόλο του Χριστιανισμού στην σημερινή κοινωνία μέχρι την εκλογή Τραμπ και την ιδιαίτερα ανησυχητική στροφή της Τουρκίας προς τον αυταρχισμό και την Ισλαμοποίηση. Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές στάσεις και τα πιστέυω που έχει ο καθένας νομίζω είναι σημαντικό να επιδιώκουμε την επαφή και την επικοινωνία με φιλοσοφημένους ανθρώπους, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κκ. Δημήτριος είναι ένα φωτεινό παράδειγμα αυτών, που μπορούν να μας δώσουν μια άλλη προοπτική των πραγμάτων. Η Ελλάδα πάσχει από την προβολή σοβαρών προτύπων που θα τροφοδοτήσουν την σκέψη και την ψυχή μας και θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι πολίτες και καλύτεροι άνθρωποι. Να μην εξαρτόμαστε μόνο απο τα ΜΜΕ, αλλά να ψάξουμε μόνοι μας να βρούμε τους ανθρώπους που θα μας δώσουν γνώση και θα μας εμπνεύσουν από όπου και αν προέρχονται αυτοί».

 Φωτογραφία του Mikelis Chatzigakis.

Το νεαρό ζευγάρι Χατζηγάκη είχε επίσης σημαντικές συναντήσεις και με διακεκριμένους παράγοντες της Ελληνικής ομογένειας (τους οποίους ο Μικέλης θεωρεί βασικούς μοχλούς για την ανάπτυξη και στήριξη της Ελλάδας), ενώ σύντομα θα μεταβεί και στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει επαφές με στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής ζωής. 

Σχόλια (2)

 • Φ.Π.

  Στα χναρια του Σκρεκα που πήγε στους Αγίους Τόπους!
  Πολύ προκατ οι κινήσεις του και προβλεψιμες!
  Φταιει …ο manager -father…φαίνεται!

  Απάντηση
 • Σ.Β.

  Ποιος του ανέθεσε τέτοιο ρόλο να κάνει τέτοιες επαφές;
  O Νίκολας Μπερνς;
  Ο Κυριάκος είναι ενημερος;
  Οι ντόπιοι πολιτευτες και βουλευτές βλέπουν το καπελωμα ;
  Η τοπική ΝΟΔΕ συμφωνεί;

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή