"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στον φίλο και συναγωνιστή Γιώργο Ζαρίντα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το «Μέτωπο Λαού Τρικάλων» θρηνεί τον αναπάντεχο χαμό ενός απ’ τα βασικά του μέλη, του Γιώργου Ζαρίντα. Τον επικήδειο εκ μέρους του «Μετώπου Λαού» εκφώνησε ο δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος, λέγοντας τα εξής:

 

«Σε ξέραμε ως δάσκαλο και μορφή του ποδοσφαίρου, με προσφορά αναγνωρισμένη απ’ όλους. Πρόσωπο αξιαγάπητο στο χώρο του αθλητισμού.

Πολλοί από μας σε ξέραμε από απόσταση ή μέσα απ’ τα ραδιόφωνα ή τις εφημερίδες, όταν διαβάζαμε τα γεμάτα ουσία, πάθος και αγάπη για το αληθινό ποδόσφαιρο και τον υγιή αθλητισμό άρθρα σου, γραμμένα όλα απ΄τη ζουμερή πέννα σου, που μας χάριζαν ολοζώντανες και παραστατικότατες εικόνες.

Μέχρι που είχαμε την αγαθή τύχη, τα τελευταία, τα μνημονιακά χρόνια, φίλε και αξέχαστε Γιώργο, να σε γνωρίσουμε από κοντά. Η ανησυχία σου για όσα δραματικά συμβαίνουν τελευταία στην πατρίδα μας και στο λαό της σ’ έφεραν κοντά μας.

Σχεδόν 4 τώρα χρόνια ήσουν αδιάκοπα μαζί μας. Πρώτα στο «Κίνημα Δεν πληρώνω» και στη συνέχεια στο «Μέτωπο Λαού», εκ μέρους του οποίου σού απευθύνω τα στερνά τούτα λόγια.

Ήσουν παρών, μέχρι πριν 3 βδομάδες, σ’ όλες τις συνεδριάσεις της Πέμπτης που πραγματοποιούσε το Κίνημά μας. Παρακολουθούσες προσεκτικά, σχεδόν κατανυκτικά και με έκδηλο ενδιαφέρον όλους τους ομιλητές συναγωνιστές σου, καθισμένος συνήθως ο ίδιος σ’ ένα ξεχωριστό τραπέζι στην άκρη και μ’ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, δείγμα κι αυτό ότι είχες πάθος για τη ζωή και όλες τις χάρες της.

Σπάνια έπαιρνες τον λόγο. Μιλούσες, πότε ήρεμα και μειλίχια, και πότε παθιασμένα και με δύναμη. Μιλούσες για την ανάγκη να αφυπνισθεί ο λαός, αλλά και για την ανάγκη να οργανωθούν και να συσπειρωθούν τα λαϊκά κινήματα, για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, αν θέλουμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα και να δούμε άσπρη μέρα.

Φίλε και συναγωνιστή Γιώργο,

Ήσουν μαζί μας στις συγκεντρώσεις, στις διαδηλώσεις και τις παρεμβάσεις μας: πότε στη ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα σ’ όσους δεν έχουν να πληρώσουν, πότε για να έχουν όλοι νερό και πότε να υποχρεώσουμε τη Δημοτική Αρχή ή τις άλλες Αρχές να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα του λαού.

Γρήγορα καταλάβαμε ότι στους κοινωνικούς αγώνες, που έδωσες μαζί μας, σ’ έφεραν οι βαθειά δημοκρατικές και σοσιαλιστικές ιδέες σου, αλλά και το έμφυτο πάθος σου για συνεργασία, αλληλοβοήθεια και δικαιοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους.

Φίλε Γιώργο,

Ήσουν βαθειά ανθρώπινος.

Ο πλούσιος ψυχικός σου κόσμος και οι όμορφες ιδέες που πρέσβευες δεν κρύβονταν.

Μαζί σου χάνεται σήμερα ένα ατόφιο και γνήσιο κομμάτι αυτού του κόσμου.

Στο «Μέτωπο Λαού Τρικάλων» και όλοι όσοι σε γνωρίσαμε από κοντά, θα σε θυμόμαστε πάντα!

Φίλε και συναγωνιστή Γιώργο,

Διαρκής θα είναι η παρουσία σου κοντά μας!

 

                           Καλό σου ταξίδι! »

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης