"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Στους ρυθμούς της σάμπας ο Noμός Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

000
Μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό διαμέρισμα της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας. Κάτοικοι και επισκέπτες όλων των ηλικιών αψήφησαν τη βροχή και βρέθηκαν στο κέντρο του χωριού διασκεδάζοντας και γιορτάζοντας τις Απόκριες με τη διοργάνωση του Καρναβαλιού.Το Καρναβάλι της Κρήνης απέκτησε για μια ακόμη χρονιά μορφή με τη συμμετοχή ανθρώπων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής.

Apokries Petroto
Με αμείωτη ένταση κεφιού και χαράς πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δ.δ. Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, χόρεψαν και λικνίστηκαν σε αποκριάτικους ρυθμούς που μπορεί να προσφέρει μονάχα η συγκεκριμένη εορταστική περίοδος.Το πρόγραμμα των εορταστικών, αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Πετρωτό άνοιξε με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών που ήρθαν να σατιρίσουν καταστάσεις της πολιτικής και τοπικής επικαιρότητας.
Apokries Petroto
Με το γαϊτανάκι που έπλεξαν μέλη της Σχολής Παραδοσιακών Χορών Δ. Καλαμπάκας έληξαν οι αποκριάτικες παιδικές εκδηλώσεις που έγιναν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης μας.Ο κακός καιρός ήταν ένας από τους παράγοντες της λιγοστής συμμετοχής στις εκδηλώσεις που έγιναν στον ( ευτυχώς ) σκεπασμένο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου και τα λίγα παιδιά που βρέθηκαν διασκέδασαν με κλόουν και διάφορα παιχνίδια.

Κυριακή Αποκριάς και οι Εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμπάκας συνεχίστηκαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Από τις 11 το πρωί στη σκεπασμένη με στέγαστρο Πλατεία Ρήγα Φεραίου, παρά τον άσχημο βροχερό καιρό, συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει τους ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κλόουν και ταχυδακτυλουργούς από το “Πολυθέαμα” να σκορπούν το κέφι σε μικρούς και μεγάλους.
Χορός, παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά τρικ και πολύ κέφι, κυρίως για τα παιδιά που συμμετείχαν στα διάφορα παιχνίδια και σκετς.
Μετά το “Πολυθέαμα” βραβεύτηκαν οι νικητές του 6ου Κυνηγιού (ομάδα “Με το ίδιο μακό”), του 4ου παιδικού κυνηγιού (ομάδα “Παρά δέκα”) και του διαδικτυακού κυνηγιού θησαυρού (ομάδα “ΣΑΛΚ 1983” με αρχηγό τον Γιώργο Τσιαντούλα). Όλοι κέρδισαν από μία εκδρομή στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης το Σάβατο του Λαζάρου.
Apokries Kalivia
Μεγάλες στιγμές και στη φετινή παρέλαση αρμάτων στα Μεγάλα Καλύβια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης