"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας η Σκόπελος – εικόνες βιβλικής καταστροφής

lafarm

Σχετικά άρθρα

skopelos

 

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας βρέθηκε από νωρίς το βράδυ σήμερα η Σκόπελος. Ισχυρή βροχόπτωση έχει πλήξει σοβαρά το νησί και κάτοικοι, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μιλούν για πρωτοφανείς εικόνες και βιβλική καταστροφή.

Στην παραλία της Σκοπέλου γύρω στις 8.30 οι κάτοικοι σοκαρισμένοι αντίκρισαν ένα ορμητικό ποτάμι να κατευθύνεται προς τα πάνω τους και στο πέρασμά του να παρασέρνει τα πάντα, όπως μας ενημέρωναν πριν από λίγο, αφού είχαν σπεύσει να μετακινηθούν σε ασφαλές για τη ζωή τους σημείο.

Το ποτάμι που δημιούργησε η ισχυρότατη βροχόπτωση κινούνταν με τόση δύναμη, με αποτέλεσμα να παρασύρει τα πάντα, μέχρι και σταθμευμένα δίκυκλα, αλλά και αυτοκίνητα, τα οποία αναποδογύρισε!

Κάτοικοι βρίσκονται σε αδυναμία να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και το πρώτο μέλημά τους είναι να μη τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Εως αυτή την ώρα η βροχόπτωση συνεχίζει, έχει όμως κάπως κοπάσει σε σχέση με τη σφοδρότητα πριν από τρεις περίπου ώρες.

Από το πρωί σήμερα, αλλά και χθες, νησιά των Βορείων Σποράδων είχαν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα».

Στη Σκιάθο ειδικότερα, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που ξεκίνησε χθες και συνεχίστηκε σήμερα κατά διαστήματα, η Παπαδιαμάντη μεταβλήθηκε σε ορμητικό χείμαρρο.

Λεύκα έπεσε στην περιοχή Κολιός, πάνω στο οδικό δίκτυο και χρειάστηκε η παρέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα. Πλημμυρικά φαινόμενα δεν αναφέρθηκαν, αλλά όπως επισημαίνουν κάτοικοι της Σκιάθου, το ύψος του νερού έφτασε τα 30 εκατοστά στην Παπαδιαμάντη, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση.

Το έμψυχο δυναμικό του Δήμου Σκιάθου τέθηκε ευθύς εξαρχής επί ποδός, με τη συνδρομή μηχανημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη.

Ιδιαίτερα έντονα ήταν σήμερα τα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη γειτονική Σκόπελο, με τα περισσότερα προβλήματα να σημειώνονται όταν τα ορμητικά νερά της βροχής κάλυψαν όλους τους δρόμους, εισβάλλοντας παράλληλα σε οικείες και επιχειρήσεις. Στον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου – Γλώσσας, μεταφέρθηκαν φερτά υλικά, ενώ στο μεταξύ πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του νησιού. Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Σκοπέλου δέχεται έως αυτή την ώρα δεκάδες κλήσεις από κάθε γωνιά του νησιού, ενώ εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Πηγή :skopelos-news.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης