"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Στο δρόμο του Παύλου Φύσσα, συνεχίζουμε αντιφασιστικά – ανατρεπτικά – αντικαπιταλιστικά!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο διήμερο 18 και 19 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι και στο Σύνταγμα αλλά και σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα,μεταξύ των οποίων και στην πόλη μας όπου εν μέσω βροχής πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση και διαδήλωση,και αρκετές ακόμα στην Ευρώπη.Συγκλονιστικές σε παλμό, όγκο και ξεχειλίζοντας από αντιφασιστική οργή και διάθεση, στείλαμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στο φασισμό, ενάντια στη συγκυβέρνηση και τις προσπάθειες των Μπαλτάκων και του συστήματος της ΝΔ να ρίξουν στα μαλακά τη συμμορία των νεοναζί, συνολικά ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που τον γεννά και τον συντηρεί. Μέχρι να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, μέχρι να διώξουμε κάθε φασίστα από κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και σχολή, κάθε χώρο δουλειάς.
Οι γονείς του Παύλου Φύσσα, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, κάνοντας τον πόνο τους κάλεσμα αγώνα. Η συνάντησή τους με τον Χαντίμ Χουσείν, τον πατέρα του δολοφονημένου στα Πετράλωνα από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, ήταν από τις κορυφαίες στιγμές στο Κερατσίνι, με τον κόσμο να φωνάζει με δάκρυα στα μάτια: «εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι». Στη συναυλία του «Δεν Ξεχνάμε» στο Σύνταγμα την επόμενη μέρα, καλλιτέχνες έσμιξαν τις φωνές τιμής στον Παύλο Φύσσα με καλέσματα για μάχη ενάντια στο φασισμό σε μια μεγαλειώδη συναυλία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική επίδειξη καταστολής από τη μεριά των δυνάμεων καταστολής, τις επιθέσεις σε διαδηλωτές την Πέμπτη (ιδιαίτερα βάναυση η επιδρομή και με μηχανές Δέλτα στο μπλοκ του ΕΕΚ), τις συλλήψεις και προσαγωγές. Είναι και αυτό άλλη μια επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής στην Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών.
Επιπλέον είναι αυτονόητο ότι καμία μέθοδος επιβολής μιας άποψης απέναντι σε άλλες δεν μπορεί να είναι ανεκτή μέσα στο αντιφασιστικό και ευρύτερο κίνημα και αυτό ανεξάρτητα από κριτικές που μπορεί να υπάρχουν για το περιεχόμενο της διαδήλωσης και της συναυλίας. Από αυτή την άποψη, αποδοκιμάζουμε  απαράδεκτες πρακτικές τυφλής βίας που έδωσαν αντικειμενικά άλλοθι στην επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία της Πέμπτης, όσο και το επεισόδιο που προκάλεσε μικρή ομάδα στο Σύνταγμα την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα να διακοπεί η συναυλία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Ο αντιφασιστικός αγώνας, αγώνας με πραγματικά δημοκρατικά και πανανθρώπινα αξιακά στοιχεία, αποκτά δύναμη όταν συνδέεται με την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, το κράτος, το ίδιο το σύστημα. Όταν οικοδομείται ταυτόχρονα στην πράξη, μέσα στην κοινή δράση στο κίνημα και τις ενιαιομετωπικές πρωτοβουλίες.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να επιμείνουν στο δρόμο του αντιφασιστικού αγώνα, αναπόσπαστο στοιχείο του αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Για να μπουν φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου, για να ξηλώσουμε την κυβέρνηση και το κράτος που τους προστατεύει, για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο με τους εργαζόμενους στο τιμόνι, χωρίς μνημόνια, χρέος και ΕΕ, χωρίς καταστολή, ρατσισμό και φασιστικές συμμορίες.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης