"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στο πρόγραμμα ERASMUS+ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Erasmus_logo1

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας Τρικάλων, συμμετέχει σε δίκτυο υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Erasmus+ KA1

Ο Δ/ντής Ψαρράς Σεραφείμ, αναφέρει πως τις επόμενες δύο σχολικές χρονιές το Σχολείο με την παιδαγωγική ομάδα που έχει επωμιστεί την δράση, θα συμμετέχει ως εταίρος σε πρόγραμμα Erasmus+ που αφορά στην δράση ΚΑ2/ και τίτλο: «READ ON THE EUROAD»

Το πρόγραμμα αυτό που είναι διετούς διάρκειας και συμμετέχουν επίσης σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ισπανία, την Αγγλία, την Πολωνία, την Φιλανδία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Κοινό χαρακτηριστικό των συμμετεχόντων και της δράσης είναι η γνωστοποίηση και η διάχυση των εκπαιδευτικών συστημάτων των συμμετεχόντων  χωρών καθώς και η πολιτισμική κουλτούρα του καθενός η όποία αναδεικνήεται μέσα από διάφορες πολιτισμικές καταβολές. Όλη η δράση επικεντρώνεται στην ανάγνωση και στη διηγηση προσπαθώντας να κινητοποιήσει τους μαθητές μας και να αυξήσουμε την ευρωπαϊκή γνώση τους μέσω νέων μεθόδων διδασκαλίας που θα κάνουν την διαδικασία της μάθησης πιο ευχάριστη και ουσιαστική.

Στόχος μας είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας να γνωρίσουν πως να επικοινωνούν με συναδέλφους και με συμμαθητές  τους από τις ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε να εξοικειωθούν με την διαφορετικότητα και την άλλη  κουλτούρα. Όλα αυτά θα πρέπει να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στη ζωή τους για μια κοινωνία ανοιχτή και διευρυμένη, που επικοινωνεί με εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρήσιμα σε μαθητές, φοιτητές και γενικότερα στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προάγει την διαπολιτισμικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης