"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για κακοποίηση αθλητριών της ενόργανης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η συγκλονιστική επιστολή των 22 αθλητριών για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.» ανοίγει το δρόμο για νέες αποκαλύψεις και προκαλεί την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Νέα μαρτυρία για τις μεθόδους «προπόνησης». Παρέμβαση του Ολυμπιονίκη των κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια.

Την ώρα που η επιστολή με τις σοκαριστικές καταγγελίες 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής (για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία) παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, άλλη μια πρώην αθλήτρια οπλίζεται με θάρρος και μιλά ανοιχτά για όσα βίωσε στην καριέρα της.

«Από τη στιγμή που μπαίναμε μέσα στο γυμναστήριο μέχρι τη στιγμή που βγαίναμε τρώγαμε ξύλο», αποκαλύπτει (OPEN TV) η πρώην αθλήτρια επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαμε παχύνει, τρώγαμε ξύλο γιατί δεν εκτελούσαμε καλά την άσκηση, τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαν τα νεύρα τους με κάτι άλλο», καταγγέλλει.

Το θέμα άνοιξε η επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής με την οποία καταγγέλουν σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία καθώς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές. Η επιστολή δημοσιεύθηκε κατά αποκλειστικότητα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» ενώ ακολούθησε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. 

Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα εξέφρασε (SPORT24) την ανάγκη «να καθαρίσει ο αθλητισμός από συμπεριφορές του παρελθόντος» θέτοντας τον εαυτό του «στο πλευρό των συναθλητών του και στη διάθεση των αρχών του αθλήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης