"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Συλλήψεις για εξαπάτηση ηλικιωμένων σε περιοχές της Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα μέλη της οργάνωσης αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενα λογιστές, εφοριακούς ή τραπεζικούς υπαλλήλους, για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων

Συνελήφθησαν στο Βόλο τρία άτομα, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα δύο

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται σε δώδεκα περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης και σε μία απόπειρα

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις (19.000) ευρώ

Εξακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Για την υπόθεση, κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνελήφθησαν χθες (18-05-2016) το απόγευμα στο Βόλο τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 23χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη κατά περίπτωση σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης.

Επιπλέον, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει δύο ακόμη ημεδαπούς, ηλικίας 47 και 31 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετέβαιναν με δύο οχήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας και εντόπιζαν ηλικιωμένους, κυρίως πεζούς.

Ένας από τους δράστες, προφασιζόμενος λογιστή, εφοριακό ή τραπεζικό υπάλληλο, μετέφερε με το ένα αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους στην οικία τους,

όπου τους έπειθε και του παρέδιδαν χρηματική ποσά ή τιμαλφή για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων στενών συγγενικών τους προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από (29-03-2016) έως (17-05-2016) σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, τα μέλη της οργάνωσης εξαπάτησαν δώδεκα ηλικιωμένα άτομα και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ένα ακόμη, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (19.445) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.350) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, το προαναφερόμενο όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε παρόμοια αδικήματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης