"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: 32 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 10 αστυνομικοί!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tον απολογισμό των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 32 άτομα τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις και από τα χημικά των αστυνομικών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 10 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Tο EKAB έχει διακομίσει τέσσερις στο νοσοκομείο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα. Ακόμη τρεις έχουν μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό (ένας στο ορθοπεδικό τμήμα, ο μαχαιρωμένος και ακόμη ένας φωτορεπόρτερ).

Επίσης διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν δώσει πρώτες βοήθειες σε 15 ατόμα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος με τις μηχανές και τους διασώστες του EKAB

Ανακοίνωση ΕΛΑΣ

Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης