"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΗΠΑ και Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα «παγώσουν» για 120 ώρες και οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή που η Τουρκία χαρακτηρίζει «ασφαλή ζώνη».

«Μια εβδομάδα μετά την είσοδο των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν μια κατάπαυση του πυρός» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάικ Πενς, και συμπλήρωσε:

«Θα υπάρξει μια παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων για 120 ώρες, ώστε οι ΗΠΑ να διευκολύνουν την απόσυρση του YPG από τις περιοχές και μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, η Τουρκία έχει συμφωνήσει για πλήρη κατάπαυση του πυρός. Και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Τουρκία, θα συνεργαστούν με λαούς από όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα…».

«Φανταστικά νέα από την Τουρκία. Συνέντευξη Τύπου σε λίγο από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών. Ευχαριστώ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα σωθούν πολλές ζωές!» είχε γράψει μερικά λεπτά νωρίτερα στο Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μάικ Πενς είπε πως μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και πως ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Πενς δήλωσε πως έχει μιλήσει με την ηγεσία του YPG, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία ανακοίνωση που να επαναβεβαιώνει ότι δέχεται να αποχωρήσει από την περιοχή.

Το… αντάλλαγμα για την Τουρκία είναι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Πενς, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλλουν άλλες κυρώσεις στην Τουρκία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Τράμπ, ο Ερντογάν, η ιστορία και ο διάβολος
    Μια μικρή επιστολή με μεγάλο νόημα

    Στις 9/10/2019 την ημέρα που Ερτογάν εξαπέλυε την επίθεση εναντίον των Κούρδων, ο πλανητάρχης του έστειλε μια σύντομη επιστολή η οποία έχει μόνο τέσσερες παραγράφους αλλά περικλείει όλο το πολιτικό παιχνίδι των ισχυρών του κόσμου όχι μόνο σήμερα αλλά σε όλη την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας.
    Ο πανίσχυρος πλανητάρχης συμβουλεύει τον Ερντογάν αρχίζοντας με την πρόταση του για μια καλή συμφωνία.
    Του λέει επακριβώς “Ας εργαστούμε για μια καλή συμφωνία. Δεν θέλεις να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και εγώ δεν θέλω να είμαι ο καταστροφέας της Τουρκικής οικονομίας – καθώς είδες ένα μικρό δείγμα σε σχέση με τον πάστορα Brunsor.“ και καταλήγει “Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά αν ενεργήσεις με δίκαιο και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κρίνει όμως πάντα σαν το διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα.”
    Έτσι έχουν τα πράγματα, αυτός ο κόσμος προχωρά με πονηριά, με φωτιά και με μαχαίρι μέχρις ότου να παρέλθει οριστικά.
    Η Αγία Γραφή αναφέρει “ Εξεύρομεν ότι εκ του Θεού είμεθα και ο κόσμος ολόκληρος εν τω πονηρώ κείται” (Γνωρίζουμε ότι προερχόμαστε από το Θεό, αλλά ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται υπό την επιρροή του πονηρού)
    Η έννοια του πονηρού στην Αγία Γραφή ταυτίζεται με το διάβολο και είναι προφανές ότι τέτοιοι διάβολοι, μικροί ή μεγάλοι μεθυσμένοι, όχι από κρασί, αλλά από πλούτο και εφήμερη δόξα, κυβερνούν το καράβι του όμορφου και μοναδικού στο ηλιακό σύστημα πλανήτη μας.
    Τα επί πλέον σχόλια περιττεύουν.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης