"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Συνάντηση Σκρέκα Αγοραστού για Ε65

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόταση του υπουργού για ένταξη του έργου του βορείου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας Ε – 65 στον κατάλογο των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών – Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη. Το βόρειο τμήμα του Ε – 65 θα συνδέει τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα με την Εγνατία οδό. Η απόφαση αυτή, σημείωσε ο κ. Κώστας Σκρέκας σημαίνει ότι κατά την επανυποβολή του Προγράμματος τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Εγνατία στον κατάλογο των μεγάλων οδικών έργων της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ο υπουργός έκανε γνωστό, εγγράφθηκαν στο Πρόγραμμα 300 εκατ. ευρώ και για το νότιο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα, έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στο σύνολό του. «Ο νέος οδικός άξονας θα συνδέει τη Νότια Ελλάδα, την Αθήνα και τη Δυτική Ελλάδα μέσω Τρικάλων και Καλαμπάκας. Το έργο αναμένεται να δώσει νέα αναπτυξιακή πνοή σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλία, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους με μεγάλες τουριστικές προοπτικές, καθώς θα συντομεύσει κατά πολύ το χρόνο και θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια της οδικής μετακίνησης από και προς την πρωτεύουσα», δήλωσε ο κ. Κ. Σκρέκας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Η ένταξη των υπολειπόμενων τμημάτων του Ε65 στο ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ), το οποίο αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη πηγή χρηματοδότησης, είναι αναμφίβολα για μια θετικότατη εξέλιξη. Ο οδικός άξονας Ε65, το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου διέρχεται μέσα από τη Θεσσαλία, αποτελεί μια βασική οδική αρτηρία, που συνδέει την περιφέρειά μας με τις περιφέρειες της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, με ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση. Παράλληλα ο Ε65, μέσω της σύνδεσής του με την Εγνατία και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συνδέει τη Θεσσαλία με την Ευρώπη και τους υπόλοιπους διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες. Με την ολοκλήρωση του έργου, η Θεσσαλία θα καταστεί κόμβος μεταφορών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής μας, ενώ θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία»

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης