"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Συνάντηση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio

lafarm

Σχετικά άρθρα

erasmous

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με επικεφαλής την Διευθύντρια κ. Κάκλα Βασιλική και σε συνεργασία με πέντε ακόμη τοπικούς εταίρους συμμετέχει με ρόλο συντονιστή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius Regio “ Schools without borders” . Η εν λόγω σύμπραξη στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού και μαθητικού πληθυσμού απέναντι στους μετανάστες και γενικότερα στην καλλιέργεια της έννοιας της ανεκτικότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Εκπρόσωποι των τοπικών εταίρων επισκέφτηκαν το Charleroi του Βελγίου από 18-22 Μαρτίου και συναντήθηκαν με τους Βέλγους εταίρους για την τελευταία φάση του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, καθώς μεταξύ τους είχε προηγηθεί συνεργασία δυο ετών. Δεδομένου ότι η συνάντηση ήταν η τελευταία προβλεπόμενη και καθώς το μεγαλύτερο μέρος των σχεδιαζόμενων δράσεων έχει υλοποιηθεί, στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η τελική αξιολόγηση του προγράμματος και η συζήτηση περί των τελικών αποτελεσμάτων και παραγόμενων του προγράμματος.
erasmous 2
Κατά τη διάρκεια της διετίας οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πολλές δράσεις για την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Αξιολογήθηκε λοιπόν ο αντίκτυπος του προγράμματος στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς και εκτιμήθηκε ότι από μόνο του ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν μπορεί σίγουρα να λύσει ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα. Δίνεται όμως το έναυσμα να θέσουμε τους εαυτούς μας και το μαθητικό δυναμικό απέναντι στο πρόβλημα και να μην εθελοτυφλούμε. Πολλές από τις δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών θα επιλεγούν για την προετοιμασία του οδηγού καλών πρακτικών που θα αποτελέσει το παραγόμενο του προγράμματος για αξιοποίησή του από άλλους εκπαιδευτικούς.
Τέλος, κατά την επίσκεψή τους στο Βέλγιο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σύντομα στην πόλη των Βρυξελλών. Κατά κύριο λόγο όμως γνώρισαν την πόλη του Charleroi ,όπου και υλοποιήθηκε το πρόγραμμα , ενώ πολύ σημαντικές κρίθηκαν οι επισκέψεις σε επαγγελματικά σχολεία της περιοχής αλλά και σχολεία στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης