"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Συνεργασία για την ανάπτυξη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ανάπτυξη ως ουσιαστική συνισταμένη πολλών συνιστωσών και σοβαρής προσπάθειας, αποτελεί ένα από τα ζητήματα αιχμής της δημοτικής αρχής Τρικκαίων. Ηδη έχουν προωθηθεί δράσεις για τον σκοπό αυτό, αλλά είναι σαφές ότι απαιτείται η συνένωση των φορέων και δυνάμεων που στοχεύουν στην ενίσχυση των προσπαθειών για μια πραγματική δυνατότητας εμφάνισης ευκαιριών στον Δήμο Τρικκαίων. Για τον λόγο αυτόν, το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ Βασίλης Γιαγιάκος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων στο Δημαρχείο. Με παρόντα τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Καινοτομίας κ. Χρυσόστομο Κυρίτση, αναπτύχθηκε ένας διάλογος που σχετίζεται με πολύ συγκεκριμένες δράσεις.
Το ένα σκέλος αφορά στον τουρισμό και την επιειρηματικότητα. Τον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες με στόχο και σκοπό, από τους Δήμους του νομού και το Επιμελητήριο. Αυτό θα πιτευθεί μέσω της δημιουργίας ενός φορέα, όπως είναι η άποψη της δημοτικής αρχής, ο οποίος σε επίπεδο νομού πλέον, θα συντονίζει κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με φορείς του τουρισμού (με αρχή από τους ξενοδόχους), προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο, τόσο των δράσεων, όσο και της λειτουργίας του φορέα τουρισμού.
Το δεύτερο σκέλος της συνάντησης, αφορούσε στον πρωτογενή τομέα. Με αφορμή την προώθηση από το Επιμελητήριο, των δυναμικών δενδρωδών καλλιεργειών, συζητήθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης αυτών των καλλιεργειών στα όρια του Δήμου Τρικκαίων και διερευνήθηκαν οι περιοχές που είναι ικανές προς τούτο
Ακολούθησε η εκτενής ενημέρωση από τον κ Παπαστεργίου, καθώς και συζήτηση, για το ζήτημα της προώθησης του «Ασκληπιείου» στο Πρίνος, μέσω της κατάθεσης πρότασης σε δράση του Leader Ως γνωστόν, η πρόταση προσβλέπει σε δημιουργία μιας προοπτικ΄ςη σύνδεσης της ιατρικής από τα χρόνια του Ασκληπιού, μέχρι τις μέρες μας, μέσω της ίδρυσης εκθετηρίου και λειτουργίας συνεδριακού κέντρου στο έτοιμο Δημαρχείο του τέως Δήμου Κόζιακα. Με βάση αυτή την προοπτική, προωθήθηκε ήδη στον Υπουργό ΠΕΚΑ, το αίτημα ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα για τη σύνδεση ιατρικού τουρισμού και βιοποικιλότητας. Εξάλλου, αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του Δήμου Τρικκαίων: η ανάδειξη των αρχαίων τρόπων ίασης, η «μεταφορά» τους στα καθ’ ημάς και η σύνδεσή τους με τον πρωτογενή τομέα, μέσω ενίσχυσης της καλλιέργειας των φυτών που ο Ασκληπιός και η αρχαία ιατρική χρησιμοποιούσαν.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης