"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

ΣΥΡΙΖΑ: Κατά της εκτροπής, υπό προϋποθέσεις το φράγμα Μεσοχώρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για την εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πύλης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ο.Μ Πύλης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Πύλης την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Αριστεράς στις τοπικές κοινωνίες.

Η προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου υπήρξε αξιοσημείωτη, ενώ το έντονο ενδιαφέρον τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής με ερωτήσεις τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία καθώς και η χώρα μας γενικότερα.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ.Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε αναλυτικά τα άμεσα μέτρα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτά περιγράφηκαν από τον Πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μέτρα άμεσα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου για κοινωνική δικαιοσύνη, για αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών, για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου.

Παρουσιάστηκαν οι 4 πυλώνες του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που περιλαμβάνουν την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας με φορολογική δικαιοσύνη, ένα εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας καθώς και τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.

Υπογραμμίστηκε για μια ακόμη φορά πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Προγραμματικές δηλώσεις που θα υλοποιηθούν και θα γίνουν νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας, πριν και ανεξάρτητα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», όπως έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε και η σταθερή και πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ενάντια στο έργο εκτροπής του Αχελώου ως έργου βιασμού του φυσικού περιβάλλοντος, περιβαλλοντικά επιζήμιου για τον ίδιο τον άνθρωπο, με συνέπειες καταστροφικές για τις επόμενες γενιές.

Η λειτουργία δε του ΥΗΣ Μεσοχώρας εντάσσεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης της Αριστεράς για τον ενεργειακό σχεδιασμό που συνδέεται άμεσα και με την παραγωγική ανασυγκρότηση στην περιφέρεια. Εφόσον επιστημονικά τεκμηριωθεί το πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος, η διασφάλιση της αειφορίας, έχουμε τη συναίνεση όλων όσων εμπλέκονται και είναι υπό δημόσιο έλεγχο, η ενεργειακή υποδομή θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας καθώς η υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού είναι για την Αριστερά καθήκον και υποχρέωση.

Ο Π.Ρήγας τέλος, σημείωσε πως ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα από την εγχώρια διαπλοκή τονίζοντας έτσι την ανάγκη ενεργοποίησης και συμμετοχής της κοινωνίας στο πλευρό της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Γραφείο Τύπου

Τρίκαλα, 31/10/2014

SYRIZA2

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης