Σχολικές μάσκες: Νέος διαγωνισμός 3,3 εκατ. ευρώ μετά το φιάσκο Reviewed by Momizat on . Νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ που θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό προκηρύσσει η Κε Νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ που θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό προκηρύσσει η Κε Rating: 0

Σχολικές μάσκες: Νέος διαγωνισμός 3,3 εκατ. ευρώ μετά το φιάσκο

Σχολικές μάσκες: Νέος διαγωνισμός 3,3 εκατ. ευρώ μετά το φιάσκο

Νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 2.600.000 μασκών συνολικού προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ που θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό προκηρύσσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Μετά το φιάσκο με τις σχολικές μάσκες για…γίγαντες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη (15.10.2020) να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων της παρ.2(γ) του άρθρου 32 του Ν.4412/2016). 

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, το ποσό των 3.307.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για 2.600.000 μάσκες είναι «το υπολειπόμενο ποσό του αρχικού προϋπολογισμού, αφαιρουμένων των ποσοτήτων που διατέθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού». 

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού δόθηκαν στην ΚΕΔΕ εκ νέου από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, οι νέες προδιαγραφές. Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «με το νέο διαγωνισμό θα διασφαλιστεί η προμήθεια του ίδιου συνολικού αριθμού μασκών που είχαν αρχικά προβλεφθεί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων. 

Επίσης, δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων σε σχέση με το αρχικά εγκριθέν ποσό, αφού οι νέοι προμηθευτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταποιήσουν αριθμό μασκών που είχαν αρχικά παραληφθεί με τις παλιές διαστάσεις, πάντα στην ίδια μοναδιαία τιμή». 

Σχόλια (2)

 • Λαλιας Γιωργος

  Έρχονται δύσκολες μέρες……Και τι μας περιμένει ακόμη!!!!

  Απάντηση
 • Γιάννης

  Πόση υποκρισία και ψέμα πιά. Τι εννοούν ότι δεν θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος;
  Ποιός θα πληρώσει την νέα παραγγελία;
  Ποιός έκανε το λάθος;
  Οι κατασκευαστές, ή οι ινστρούκτωρες των υπουργείων και φυσικά οι ανευθυνουπέθυνοι της ΚΕΔΕ;
  Είναι απατεώνες ολκής μεταφέροντας συνεχώς τα λάθη τους στις πλάτες του λαού.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή