"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας : Άμεση ανάγκη για αύξηση της συλλογής αίματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα αποθέματα αίματος σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία.

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η εθελοντική αιμοδοσία, και πάλι τα προβλήματα δεν λείπουν. Όπως τονίζει ο γραμματέας του Συλλόγου Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία κ. Θωμάς Νταλούκας, ήδη υπάρχουν αναβολές σε πολλές μεταγγίσεις ασθενών ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μεταγγίζεται η απαιτούμενη ποσότητα αίματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πάσχοντες συμπολίτες μας να παρουσιάζουν επιπλοκές ενώ να βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση ανασφάλειας. Το πρόβλημα απαιτεί την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, ώστε να αυξηθεί η εθελοντική διάθεση αίματος και να μπορέσουν να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα αποθέματα αίματος. Όλα αυτά πέρα από τις τράπεζες αιμοδοσίας αλλά ως μια απλή εθελοντική πράξη που θα μπορέσει μέσα από μια ανώδυνη διαδικασία να προσφέρει δώρο ζωής σε όσους συνανθρώπους μας ζούνε με τη μεσογειακή Αναιμία.

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι η εθελοντική προσφορά σε αυτή την κατεύθυνση έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Όμως δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες της χώρας μας. Εξάλλου για το λόγο αυτό, η χώρα είχε υπογράψει σύμβαση με την Ελβετία για εισαγωγή αίματος. Μια σύμβαση που όπως μας ενημέρωσε ο κ. Νταλούκας έχει λήξη χωρίς να ανανεωθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενίσχυση των ελληνικών αποθεμάτων, κάτι που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στους συμπολίτες με Μεσογειακή Αναιμία.

εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης