"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Σύντομα η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής γέφυρας των Βαλκανίων στην Εκκάρα Δομοκού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έως τα τέλη Ιανουάριου θα παραδοθεί ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα μείωσης του χρόνου του ταξιδιού με τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες.

Η ΕΡΓΟΣΕ δρομολόγησε ειδικό συρμό, ο οποίος πέρασε τη σήραγγα της Οθρυος και, μέσω της νέας γραμμής μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγγείων, έφτασε στον Δομοκό.

Τα έργα επιθεώρησαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρηστό Δουκάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Διονέλλη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Θεοχάρη και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που επιβλέπουν το έργο της νέας διπλής ηλεκτροκινούμενης και σηματοδοτούμενη γραμμής Τιθορέα – Δομοκός.

Η επιθεώρηση συνεχίστηκε στην κρεμαστή σιδηροδρομική γέφυρα στην Εκκάρα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων, όπου διαπιστώθηκε ότι πλέον έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες επιδομής, φέρνοντας το έργο κοντά στην ολοκλήρωσή του, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ.

Οπως επισημαίνει η εταιρεία, «με τα νέα δεδομένα η παράδοση της νέας γραμμής στον ΟΣΕ προγραμματίζεται εντός του προσεχούς Ιανουάριου, ώστε να αρχίσουν άμεσα δρομολόγια συρμών ντίζελ σε πρώτη φάση και ηλεκτρικών τρένων αμέσως μετά», πιθανότατα από τον Φεβρουάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης