"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σύντομο Σχόλιο για τις Πανελλαδικές

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Το θέμα των φετινών Πανελλαδικών είναι σχετικό με τη φιλία και τα social media. Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι το “sos” ή το “επίκαιρο” θέμα, όπως το εννοούν πολλοί μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί, δεν είναι αυτό που ταυτίζεται με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Προσφυγιά, μετανάστευση, διαπολιτισμικότητα, ανθρώπινα δικαιώματα, Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μερικά από αυτά τα “sos” θέματα, που προβλήθηκαν περισσότερο τις τελευταίες μέρες. Το μόνο που επιτυγχάνεται έτσι είναι η στείρα απομνημόνευση διαγραμμάτων και η αύξηση του στρες.

Είναι ακλόνητη πεποίθησή μου ότι το μάθημα της Έκφρασης- Έκθεσης είναι το καταλληλότερο για την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της ευρυγνωσίας. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ αδιανόητο να παρασύρονται οι μαθητές στο κυνήγι του “επίκαιρου” θέματος, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ορίζοντές τους.
Επίκαιρη είναι η φιλία, η αγάπη, η νεότητα, η αλλοτρίωση, η μαζοποίηση, η αστικοποίηση, γιατί όχι και η Ποίηση…Ο κατάλογος των επίκαιρων δεν τελειώνει, όσο θα συζητάμε, θα γράφουμε, θα προβληματιζόμαστε για το μείζον και διαχρονικό θέμα “Άνθρωπος”.

 

Eλένη Χρ.Αλεξίου

Φιλόλογος Παν/μίου Πατρών

 Master of Arts in Education, University of Bath

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης