"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Τί δεν είδε ο Δ. Κουρέτας στην Agrothessaly…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιος περιφερειάρχης, την οποία τιτλοφορεί «Τι δεν είδα στην Agrothessaly». Ο κ. Κουρέτας κάνει την επισήμανση ότι στην Έκθεση δεν υπάρχει περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τα πιστοποιημένα και επώνυμα προϊόντα των τεσσάρων νομών, ενώ απευθύνεται και στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Κουρέτας επισημαίνει τα εξής:

«Χθες πήγα στην Agrothessaly, στην Λάρισα. Μια έκθεση για την αγροτική παραγωγή. Πολύ καλή προσπάθεια. Όμως περίμενα κάτι. Ένα μεγάλο περίπτερο της Περιφέρειας με τα πιστοποιημένα και τα επώνυμα προϊόντα της Θεσσαλίας. Είναι πάνω από 60. Όπως και τα αναδυόμενα όπως το κάστανο της Μελιβοίας, το αμύγδαλο του Συκουρίου, τα ροδάκινα Τυρνάβου, το μέλι Ολύμπου που έπρεπε εδώ και 3 χρονιά να έχει κατατεθεί ο φάκελλος για να γίνει Ορεινό προϊόν, την Ελιά Γόννων που έχει μια ιστορία, τις μοναδικές ποικιλίες οσπρίων από την περιοχή των Φαρσάλων, που οι αγρότες δω και 30 χρόνια δεν έχουν κατορθώσει να τα βάλουν σε σακουλάκι άλλα τους δρόμους τους κλείνουν.
Ναι το περίμενα.
Όπως έχουν κάνει ένα σωρό περιφέρειες κύριε Αγοραστέ.

Για δείτε εδώ τι έχει κάνει ο περιφερειάρχης Στερεάς . Όπως και η Κ. Μακεδονία, η Κρήτη, η Θράκη, ο Τατούλης στην Πελοπόννησο. Την Αγροδιατροφική Σύμπραξη που οργώνει τον κόσμο. ΔΕν είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Μπακογιάννης . Ούτε ο Τζιτζικώστας. Και να φέρετε τους πρέσβεις των χωρών που εξάγει η Θεσσαλία και να τους κάνετε γαστρονομική επίδειξη του πλούτου της Θεσσαλικής γης.
Δίνετε κάθε χρόνο πάνω από 600.000 ευρώ για διάφορες εκδηλώσεις σε συλλόγους της περιοχής για πανηγύρια. Καθίστε να δούμε τι προστιθέμενη αξία έχουν όλα αυτά και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν καθόμασταν να συνεργαστούν ένα σωρό χρήσιμοι φορείς της Θεσσαλίας που δεν τους ξέρετε.
Και τότε η Θεσσαλία δεν θα ήταν πρωτοτελευταία περιφέρεια στην Ελλάδα.
Εγώ δεν είμαι Θεσσαλός. Ήρθα εδώ πριν 24 χρόνια. Έγινα όμως από επιλογή.
Αυτό περίμενα να δω Κώστα Αγοραστέ. Ένα μεγαλειώδες περίπτερο με όλα αυτά. Με τον κόπο του Θεσσαλού αγρότη στο επίκεντρο».

Μάλλον στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θα… πρόκαναν να ασχοληθούν, ώστε να κάνουν το συγκεκριμένο περίπτερο στην Agrothessaly απ’ όπου θα περάσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης